Χατζησαράντος Ιωάννης

26 Σεπτεμβρίου 2014 - ΑΘΛΗΤΕΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ

ΧΑΤΖΗΣΑΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
1948-2014

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατήγετο από αθλητική οικογένεια, ο πατέρας του Ξενοφών Χατζησαράντος ήταν Γ. Γραμματέας του Παναθηναϊκού και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πίγκ Πόγκ είχε δύο αδελφούς τον Μάρκο και του Δημήτρη επίσης πρωταθλητές ξιφασκίας. Από το 1964 μέχρι το 1975 ήταν, ως αθλητής του Παναθηναϊκού, μέλος της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας. Κατέκτησε 10 Πανελλήνια Πρωταθλήματα στο ξίφος Μονομαχίας και την Σπάθη. Μετείχε Βαλκανικών, Μεσογειακών, Ευρωπαϊκών, Παγκοσμίων αγώνων και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μονάχου το 1972. Από το 1976 μέχρι το 2008 ήταν κατά διαστήματα μέλος και Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, διεθνής Διαιτητής ενώ ασχολήθηκε με την διοργάνωση αγώνων και ίδρυση σχολών διαιτησίας ξιφασκίας στην Ελλάδα.

Αρχηγός τμήματος ξιφασκίας του Παναθηναϊκού, Μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής των OLYMPIANS και από το 2011 Γ. Γραμματέας του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Επίσης υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος της Ένωσης των Παλαιμάχων Πρωταθλητών του Παναθηναϊκού και Γενικός Γραμματέας από την πρώτη Διοίκηση μέχρι τον αιφνίδια θανάτου του στις 25 Σεπτεμβρίου 2014. Στο διάστημα 2011-2014 ήταν Μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΟΑ.

Ήταν δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και είχε 4 παιδιά εκ των οποίων τα δύο διετέλεσαν πρωταθλητές Ελλάδος στην ξιφασκία.

Ετικέτες: Ιωάννης Χατζησαράντος.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.