Ο Παναθηναϊκός αγνοεί τους Παλαίμαχους Σκοπευτές

3 Οκτωβρίου 2014 - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Παναθηναϊκός Σκοποβολή

Γράφει ο
Θεόδωρος Συνοδινός

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλαδή εδώ και 70 χρόνια έχουν τελεσθεί 17 διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, από το 1948 μέχρι και το 2012.
Σ’ αυτές τις 17 διοργανώσεις έχουν μετάσχει 9 Σκοπευτές του Παναθηναϊκού. Μόνο ο ΟΦΚΟ, δηλαδή ο Όμιλος Φίλων Κυνηγετικού Όπλου έχει και αυτός 9 σκοπευτές στην ίδια περίοδο. Αλλά ο ΟΦΚΟ είναι ένα καθαρά Σκοπευτικό Σωματείο. Κανένας άλλος Σύλλογος, από τους 100 της ΣΚΟΕ, στο διάστημα αυτό δεν παρουσίασε ένα τόσο μεγάλο αριθμό πρωταθλητών σε Ολυμπιακή Διοργάνωση.

Φυσικά ο Παναθηναϊκός στο διάστημα αυτό παρουσίασε και πολλούς άλλους πρωταθλητές, εξίσου ικανούς, οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να φθάσουν μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά όμως του πρόσφεραν τίτλους και πρωταθλήματα.

Όλοι οι παραπάνω ήσαν απόλυτα ερασιτέχνες και κάλυπταν οι ίδιοι τις δαπάνες τους σε όπλα, πυρομαχικά, ρουχισμό κτλ. Ο Παναθηναϊκός την δραστηριότητα τους, την αγάπη τους και τις επιτυχίες τους τις τιμούσε με την απονομή του Χρυσού Τριφυλλιού για τα ρεκόρ τους.

Αυτή η καθιερωμένη τακτική, που είχε δημιουργήσει μία παράδοση αλλά συγχρόνως πρόσφερε και διακρίσεις στον Ελληνικό Αθλητισμό ήρθε να διασπαστεί από την νέα Διοίκηση του Ερασιτέχνη.

Με την ψευδεπίγραφη δημιουργία ενός σκοπευτηρίου αεροβόλων στη Λεωφόρο ζητά 200 ευρώ το χρόνο συνδρομή από τους σκοπευτές.

Αποτέλεσμα είναι να αρχίσει η διαρροή με την μεταγραφή των σκοπευτών σε άλλους συλλόγους.

Αλλά το λάθος δεν υπάρχει μόνο στην άγνοια της Ιστορίας του Παναθηναϊκού. Είναι και ουσιαστικό.

Όποιος θέλει να γίνει σκοπευτής θα πάει 2-3-4 φορές στα αεροβόλα. Μετά θα θέλει να αγωνιστεί και στα πυροβόλα. Και τότε τι θα γίνει;

Εδώ υπάρχει 2ο και 3ο λάθος.

Ο Ερασιτέχνης προσέλαβε ένα προπονητή από άλλο Σύλλογο για να διδάσκει. Ο Παναθηναϊκός με τους δεκάδες Πρωταθλητές-Παλαίμαχους αγνοήθηκε για να προσληφθεί ένας τρίτος που μάλιστα είναι ήδη προπονητής σε άλλο Σύλλογο.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ‘’Δεν μπορείς να υπηρετείς δύο αφεντικά’’. Ακόμη και αυτό το αγνοούν οι της νέας ηγεσίας του Ερασιτέχνη.

Βεβαίως το τμήμα Σκοποβολής του Παναθηναϊκού ήταν ήδη σε κάμψη πριν από την νέα ηγεσία του Παναθηναϊκού, όπως όλα τα τμήματά του από το Ποδόσφαιρο μέχρι το Στίβο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να το αναστήσουμε δια της αφαίμαξης.

 

                       ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
                 ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
                           ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΠΟΛΙΣ ΕΤΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ 1936 Αθανάσιος Αραβοσιτάς Τυφέκιο Πρηνηδόν
ΒΕΡΟΛΙΝΟ 1936 Γεώργιος Βήχος Πιστόλι Ταχύτητας
ΛΟΝΔΙΝΟ 1948 Κωνσταντίνος Μυλωνάς Πιστόλι Ταχύτητας              11ος
ΛΟΝΔΙΝΟ 1948 Νικόλαος Τζοβλάς Πιστόλι Ακριβείας
ΛΟΝΔΙΝΟ 1948 Αθανάσιος Αραβοσιτάς Τυφέκιο Πρηνηδόν
ΛΟΝΔΙΝΟ 1948 Γεώργιος Βήχος Πιστόλι Ταχύτητας
ΕΛΣΙΝΚΙ 1952 Αθανάσιος Αραβοσιτάς Τυφέκιο Πρηνηδόν
ΕΛΣΙΝΚΙ 1952 Γεώργιος Βήχος Πιστόλι Ταχύτητας
ΕΛΣΙΝΚΙ 1952 Κωνσταντίνος Μυλωνάς Πιστόλι Ταχύτητας
ΡΩΜΗ 1960 Αλκηβιάδης Παπαγεωργόπουλος Πιστόλι Ταχύτητας
ΡΩΜΗ 1960 Γιώργος Μαρμαρίδης Πιστόλι Ακριβείας
ΡΩΜΗ 1960 Γιώργος Λιβέρης Τυφέκιο Πρηνηδόν και 3 στάσεων
ΤΟΚΙΟ 1964 Αλκηβιάδης Παπαγεωργόπουλος Πιστόλι Ταχύτητας
ΜΕΞΙΚΟ 1968 Αλκηβιάδης Παπαγεωργόπουλος Πιστόλι Ταχύτητας
Λ.ΑΝΤΖΕΛΕΣ 1984 Ιγνάτιος Ψυλλάκης Αεροβόλο Τυφέκιο                9ος
ΑΘΗΝΑ 2004 Διονύσης Λιβέρης Κινούμενος Στόχος

 

Ετικέτες: Θεόδωρος Συνοδινός. παλαίμαχοι σκοπευτές. Σκοποβολή.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.