ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ

Πηγή: INTIME

Εγώ το «κρακ» το άκουσα. Τον ήχο του σπασίματος του κοκκάλου τον έχω ακόμα στη μνήμη μου. Είμαι στα δημοσιογραφικά στο Καραϊσκάκη, στον αγώνα ΠαναθηναϊκόςΝασιονάλ του Μοντεβιδέο. Και κάποια στιγμή απλώνει το πόδι ο Τομαράς να κάνει τάκλιν και «κρακ».

Ο Πούσκας τους το είχε πει. Κι εγώ από το στόμα του Φέρεντς το άκουσα πρώτη φορά. Ότι οι νοτιοαμερικανοί είναι επιστήμονες στο βρώμικο παιχνίδι. Σου κάνουν τη ζημιά, τη χοντρή ζημιά χωρίς να δίνουν δικαίωμα στον διαιτητή.

Είναι η εφαρμογή της πρακτικής των πολεμικών τεχνών, όπως εξελίχθηκαν στην Κίνα. Χρησιμοποιείς τη δύναμη του αντιπάλου σε βάρος του. Έτσι την πάτησε ο Τομαράς. Έτσι έσπασε το πόδι του. Και θα το γράψω μία φορά ακόμα: Το σπάσιμο ακούστηκε, ίσως εκείνη τη στιγμή από την ένταση του παιχνιδιού επικρατούσε ησυχία στο κατάμεστο γήπεδο.

15-12-13paonat10

Ο Μοράλες τι κάνει; Με το που βλέπει τον αμυντικό του Παναθηναϊκού να τεντώνει το πόδι του για να βρει τη μπάλλα ο δολοφόνος Ουρουγουανός επιτόπου ακινητοποιείται και σηκώνει το τακούνι. Αυτό ήταν. Χώνεται κάτω από το πέλμα του Χούλιο Μοράλες ο κουτουπιές του Τομαρά και με τη φόρα του «κρακ»…

Το ματς έγινε σα σήμερα, 15 Δεκεμβρίου, το 1971, ο πρωταθλητής Νοτίου Αμερικής, με τον πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Άγιαξ αρνήθηκε να παίξει και στη θέση του αντιμετώπισε την Νασιονάλ ο φιναλίστ του Ουέμπλεϋ.

15-12-13paonat12

Ο Παναθηναϊκός στο απώγειο της Ιστορίας του. Με Οικονομόπουλο, Τομαρά (Βλάχο), Σούρπη, Καψή, Αθανασόπουλο, Δημητρίου, Φυλακούρη, Ελευθεράκη, Δομάζο, Αντωνιάδη και Κουβά. Για την Ιστορία 1-1 στο Φάληρο με γκολ του Τότη, ήττα στο Μοντεβιδέο.DOMAZOS


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.