ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

 Γράφει ο Γιώργος Λιβέρης
 Οι εξελίξεις τελευταία τρέχουν στον Παναθηναϊκό.

Είναι εξελίξεις που αναμένοντο αλλά και εξελίξεις που προωθούνται.

Οι αναμενόμενες εξελίξεις αφορούν τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Οι προωθούμενες εξελίξεις αφορούν το γήπεδο και την προγραμματισμένη αφύπνιση της Πολιτείας.

Στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, όπου η οικονομική δυσπραγία προηγήθηκε της εθνικής κακοδαιμονίας ήταν βέβαια ότι σύντομα θα φθάναμε όχι σε τοίχο αλλά σε τείχος.

Οι νεαροί υπεραισιόδοξοι και σούπερ τολμηροί οπαδοί πίστευαν ότι ο ενθουσιασμός είναι αρκετός για να ορθοποδήσει ο Σύλλογος.

Η ηγεσία ενός Συλλόγου του εύρους, του κύρους και των απαιτήσεων ενός Παναθηναϊκού είναι απαραίτητο να διαθέτει διοικητικό ταλέντο, κοινωνική εμπειρία και οικονομικό σφρίγος.

Στα παραπάνω στηρίχθηκε μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός για να φθάσει ψηλά τον Αθλητισμό της χώρα μας.

Τα νιάτα μπορούν να έχουν ζωντάνια αλλά τα υπόλοιπα είναι τα κύρια δομικά στοιχεία για ένα Σύλλογο.

Επί τέλους η πρώτη λογική κουβέντα που ακούσθηκε, σε συνέντευξη από τον υιό Μπαλτάκο είναι ότι  «εμείς είμαστε πρόθυμοι να αποχωρήσουμε για το καλό του Ερασιτέχνη».

Αυτό είναι το πρώτο βήμα έστω και εάν έπρεπε να γίνει μετά από γνώση πως οι αποφάσεις στα διοικητικά γραφεία ουδεμία σχέση έχουν με τις κραυγές στις κερκίδες.

Έτσι εδώ γίνεται φανερό ότι η περίοδος της «Βουλής των Εφήβων» μας τελείωσε.

Η δεύτερη εξέλιξη που αφορά το γηπεδικό είναι σοβαρότερη και έρχεται να επανορθώσει από την Πολιτεία ολέθρια λάθη του παρελθόντος.

Αυτά τα πολιτικής επινόησης παιχνίδια στην πλάτη του Παναθηναικού, τα οποία μας κάνουν δύσπιστους, αμφισβητίες και ύποπτους, ότι δεν υπάρχει αλήθεια ή οπωσδήποτε δεν είναι ολόκληρη.

Εξαγγέλθηκε επίσημα το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού. Δηλαδή το τωρινό ενδιαφέρον, καθώς το προηγούμενο ενδιαφέρον ήταν αρνητικό.

Εξαγγέλθηκε ότι μία Τράπεζα θα είναι δανειστής αλλά στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι η Ένωσης Τραπεζών δεν επιθυμεί τη χορήγηση δανείων για το σκοπό αυτό.

Εξαγγέλθηκε ως χώρος το Γουδί, αλλά ακολούθως βγήκε στον αέρα ότι αρκετοί και ισχυροί φορείς διεκδικούν τον ίδιο χώρο.

Εξαγγέλθηκε το βασικό σχέδιο για ένα γήπεδο 30 χιλ. θέσεων και τα συναφή, αλλά ακολούθως ήρθαν οι μηχανικοί και δια του επισήμου οργάνου τους εξέφρασαν τις διαφωνίες τους.

Δηλαδή με μόνο την εξαγγελία από πολλές πλευρές και μεριές ήρθησαν αντιρρήσεις. Ουσιαστικές και ικανές να αναστείλουν το έργο.

Αυτό χωρίς ακόμη να έχουμε τις θέσεις των γειτονικών Δήμων, κάτι που μας θυμίζει Νέα Φιλαδέλφεια, ΑΕΚ και Βασιλόπουλο.

Εμάς όλα αυτά μας κάνουν εάν όχι καχύποπτους, τουλάχιστον επιφυλακτικούς.

Εσάς;


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.