-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Τιμήθηκαν οι παλαίμαχοι διεθνείς Πετοσφαίρισης του Παναθηναϊκου Α.Ο

24 Μάϊος 2017 - ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ

-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 

Τιμήθηκαν οι παλαίμαχοι διεθνείς Πετοσφαίρισης του Παναθηναϊκου Α.Ο

Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης 

 Τιμητική διάκριση στο Ντίνο Χασάπη 


Με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την συμμετοχή στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Τυνησία της πρώτης επίσημης Εθνικής Ελλάδος
Τιμήθηκαν οι παλαίμαχοι διεθνείς από το Σύλλογο Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης και μέλη της πρώτης επίσημης Εθνικής Ελλάδος Νίκος Μπεργελές, Στέφανος Λελούδας και Ντίνος Χασάπης, αθλητές τότε του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Τιμήθηκαν επίσης για την προσφορά τους οι παλαίμαχοι διεθνείς του συλλόγου μας Ανδρέας Μπεργελές, Ζαφείρης Πέρρος, Ρούλης Αγραπιδάκης, Νίκος Κριτσοταλάκης ,Γρηγόρης Μαλουσάρης και Κομπορόζος Στέλιος

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή (21/5) η τιμητική εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης (ΣΦΕΕΟΠ) για τους πρωτοπόρους του αθλήματος, τους αθλητές που φόρεσαν τη φανέλα με το εθνόσημο μεταπολεμικά με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από την πρώτη συμμετοχή της εθνικής ομάδας σε επίσημη διεθνή διοργάνωση, τους Μεσογειακούς Αγώνες του 1967 στην Τύνιδα. 

Τιμητική διάκριση στον Ανδρέα Μπεργελέ


 
Η αίθουσα της ΕΣΗΕΑ γέμισε άσπρα μαλλιά, αναμνήσεις, συγκίνηση από τη συνεύρεση θρυλικών μορφών της ελληνικής Πετοσφαίρισης. Ταυτόχρονα η χθεσινή εκδήλωση αποτέλεσε έναν ύμνο για την προσφορά του αθλητισμού και της Πετοσφαίρισης στην προσωπική εξέλιξη των αθλητών της, όπως επισημάνθηκε από πολλούς εκ των ομιλητών, που εκτός των άλλων εξήραν και την πρωτοβουλία του ΣΦΕΕΟΠ. 

Τιμητική διάκριση στον Νίκο Μπεργελέ απονέμει ο Γρηγόρης Μαλουσάρης 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο «δάσκαλος» της ελληνικής Πετοσφαίρισης Νίκος Μπεργελές παρουσίασε την ιστορία των μεταπολεμικών εθνικών ομάδων μέχρι και στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με πλούσιο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό.  

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι των φορέων του αθλήματος που χαιρέτησαν την πρωτοβουλία του ΣΦΕΕΟΠ επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη για την καταγραφή της ιστορίας της Πετοσφαίρισης.  

 Ζαφείρης Πέρρος, Νίκος Μπεργελές 


Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο σ
υντονιστής του ΣΦΕΕΟΠ, Γιάννης Στουραϊτης, «η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) εκδήλωση είναι μόνο η αρχή μιας σειράς εκδηλώσεων που αφορούν την ιστορία του αθλήματος».  Αναλυτικά (ανά περίοδο) οι βετεράνοι διεθνείς που τιμήθηκαν:

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ 1957 

Ανδρικόπουλος Θόδωρος, Εφραιμίδης Νίκος, Κομπορόζος Στέλιος, Κοντοβουνήσιος Αλέκος, Κουμουνδούρος Δημήτρης, Παπούλιας Κάρολος.  ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1959-63 Δεληγιαννάκης  Θόδωρος, Δημητρούλιας Σπύρος, Κοροτζής Ιωάννης, Κουγιουμτζής Βαγγέλης, Λεώβαρις Αντώνης, Μαργαρίτης  Γιώργος, Μερκάτης Διονύσης, Μπεργελές Ανδρέας, ΠέρροςΖαφείρηςΠουλιτσίδης Γιώργος, Ρήγας Κώστας. 


 Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 1967 


Δρακόπουλος Γιώργος, Εξαδάκτυλος Θόδωρος, Κολοκοτρώνης Βασίλης, Κριτσοταλάκης Νίκος, Λελούδας Στέφανος, Λοράνδος Ανδρέας, Μαργαρίτης Θανάσης, Μπεργελές Νίκος, Παντελιάς Κυριάκος, Χασάπης Ντίνος. 


 ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟΥ 1967 Αγραπιδάκης ΡούληςΚουμπλής Τάσος, Λάνθιμος Αντώνης, Σισμανίδης Νίκος,  Συρίβλης Δημήτρης 

Θυμίζουμε ότι η ομάδα του συλλόγου μας 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ 1965,66,67.

 ΣΤΗΝ ΔΕΑΚΕΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1964 ΜΕΧΡΙ ΤΟ1974 ΠΗΡΕ 8 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ. 

Η ομάδα χαρακτηρίσθηκε ΜΟΝΙΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΗΤΑΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ 

 Ρούλης Αγραπιδάκης, Ντίνος Χασάπης,Νίκος Κριτσοταλάκης,

 Γρηγόρης Μαλουσάρης Νίκος Μπεργελές 

( όλοι παλαίμαχοι διεθνείς του ΠΑΟ) 


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.