Ο Απόστολος Κόντος αναλύει τον εξάστερο και την παρουσία του φέτος

 

Απόστολος Κόντος

Απόστολος Κόντος

 

Γράφει ο Απόστολος Κόντος
Τώρα που είναι νωρίς θα πρέπει να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις προς όφελος της ομάδας.
Χωρίς να θέλουμε να υποκαταστήσουμε τον προπονητή η να κάνουμε στείρα και αρνητική κριτική, αλλά να προσπαθήσουμε με κάποιες τεκμηριωμένες επισημάνσεις να σκιαγραφήσουμε την ομάδα.
Η μέχρι τώρα απόδοση του Παναθηναϊκού χαρακτηρίζεται από μια παρατεταμένη αστάθεια που δεν μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.
Ιδιαίτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια οι διακυμάνσεις στην απόδοση της ομάδας είναι και δικαιολογημένα αφήνουν τον φίλαθλο της ομάδας με την αίσθηση της ανησυχίας για το τι μέλει γενέσθαι.
Οι παίχτες μας τυγχάνουν ενός άριστου εργασιακού καθεστώτος, το οποίο προσφέρεται από μια διοίκηση παθιασμένοι με την ομάδα και έτοιμη να λύσει τα όποια προβλήματα αμ΄ςσως χωρίς δισταγμούς.
Επίσης τυγχάνουν να έχουν στο πλευρό τους τους φανταστικούς φιλάθλους μας που παρά την πικρία τους (την δικαιολογημένη), στέκονται δίπλα στην ομάδα στηρίζοντας της σε αυτό το δύσκολο έργο, έχοντας  σαν μοτο το “Πάμε για τον επόμενο αγώνα” ακόμα και μετά από βαριές ήττες. Η στήριξή τους είναι ανιδιοτελής και χαρίζεται απλόχερα στους παίχτες μας.
Πρέπει να δούμε κάποια πραγματάκια και να θέσουμε επισημάνσεις με σκοπό την βοήθεια της ομάδας.
  1. Σε κάθε αγώνα “χάνουμε” ένα ημίχρονο, είτε είναι το πρώτο είτε το δεύτερο. Αυτό δημιουργεί άγχος στην ομάδα ειδικά όταν κυνηγάει το σκορ. Δεν υπάρχει διάρκεια της απόδοσης στο γήπεδο και αυτό είναι καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα.
  2. Πρέπει να παίζουμε πιο πιεστική άμυνα, ειδικά περιφερειακή, ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να βγάζουμε επιθέσεις από την άμυνα, ώστε με αυτό τον τρόπο να βρούμε σε ανισορροπία τους αντίπαλους και άρα δυσκολότερο να μας αντιμετωπίσουν.
  3. Πληθώρα επιθέσεων γίνεται με επιλογή το τρίποντο σε αντίθεση με οργανωμένη επίθεση με στόχο το σκοράρισμα από την ρακέτα. Αυτό το πλάνο, ειδικά αν είμαστε άστοχοι, είναι ανορθόδοξο. Πρέπει να βγάζουμε επιθέσεις για καλάθι μέσα από την ρακέτα και αν βρούμε καλές προϋποθέσεις για τρίποντο τότε ναι να το επιχειρήσουμε.
  4. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας. Η ομάδα πάντα διακρινόταν για της μπασκετική ταυτότητα, την προσωπικότητα και τον αγωνιστικό χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο. Τώρα πολύ δύσκολα διακρίνεις και τα τρία. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να καταθέσουμε πάλι ψυχή και να βγάλουμε χαρακτήρα.
  5. Πρέπει να ξαναδούμε την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας και να την βάλουμε πάλι στις γνωστές βάσεις. Πρέπει να ξεκινήσουμε από σκληρή αλλά πάντα μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Αν το καταφέρουμε αυτό, θα καταφέρουμε να ξεκινάμε επιθέσεις από την άμυνα που θα μας δίνουν καλύτερες προϋποθέσεις για ορθόδοξο μπάσκετ.
  6. Πρέπει να βρούμε τρόπους και να δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να βρούμε σκόρ κάτω από το καλάθι
Ο Πασκουάλ φαίνεται μπερδεμένος. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τον κορμό της ομάδας, παίχτες που θα παίζουν 20-25 λεπτά σε κάθε παιχνίδι ώστε να μπορούν να “δεθούν” και να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Πρέπει να πιστέψει ότι έχει εξαιρετικό υλικό, προπονεί σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον με διοίκηση και φιλάθλους να είναι πάντα κοντά στην ομάδα.
Πρέπει να βρει τρόπο να πάρει το καλύτερο από κάθε παίχτη. Αυτή η ομάδα έχει εξαιρετικό υλικό, πάρα πολύ ταλέντο αλλά κάτι τους κρατάει πίσω και αυτό ακριβώς πρέπει να βρεί ο προπονητής και να το αλλάξει.
Τα μπασκετικά στάνταρ δεν τα έχουμε πιάσει ακόμα, ενώ έχουμε εξαιρετικό έμψυχο υλικό και μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πλήρης.
Αυτή την στιγμή πρέπει να επικρατήσει ηρεμία και όλοι μαζί να βοηθήσουμε την ομάδα να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα της και να πετύχει τον στόχο της που είναι η τετράδα.
Η διοίκηση με αγάπη και πάθος θα συνεχίζει να στηρίζει όλους , ο φανταστικός κόσμος θα συνεχίσει να είναι κοντά στην ομάδα με τον τρόπο που ξέρει.
Οι παίχτες είναι εξαιρετικοί σαν μονάδες και δικαιούνται της αναγνώρισης αλλά όλα αυτά πρέπει να τα δείχνουν στο γήπεδο, σε κάθε αγώνα, γιατί το σκορ 5-6 μέχρι στιγμής είναι δυσκολοχώνευτο όπως και να το κάνεις.

Ετικέτες: Μπάσκετ.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.