ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3/3 ΤΟ 1941 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3/3 ΤΟ 1941 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ

 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΡΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε το 1941 στο Γκάζι , και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την πολιτική και την πυγμαχία. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και στέλεχος της ΟΝΕΚ και της ΕΔΗΝ ενώ έχει διετελέσει γραμμάτεας του Γεωργίου Παπανδρέου και εκφωνητής της Ένωσις Κέντρου.

»Ο ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΙΔΙΟΧΕΙΡΗ ΑΦΙΕΡΩΣΗ, ΣΤΟΝ                      ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΨΑΡΡΟΠΟΥΛΟ…ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΤΟΥ.
Υπήρξε, για πέντε χρόνια πυγμάχος στα τμήματα του Παναθηναϊκού, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα και σήμερα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου παλαίμαχων αθλητών του Παναθηναϊκού και Αντιπρόεδρος της Ε.ΦΙ.ΒΑ 1985.

Ο Γεώργιος Ψαρόπουλος (γενν: 3 Μαρτίου1941) είναι Έλληνας σκιτσογράφος, συγγραφέας, πολιτικός και αθλητής.

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στην Αθήνα, όπου και έλαβε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σταδιοδρόμησε στο Δημόσιο ως υπάλληλος, εξαντλών την υπαλληλική ιεραρχία, τιμηθείς από την Υπηρεσία του με ευαρέσκειες και εύφημη μνεία.

Από μικρός ασχολείται με τον αθλητισμό (κολύμβηση, πυγμαχία και ναυαγοσωστική) όπου διακρίνεται.

Είναι μέλος του Δ.Σ. των παλαιμάχων αθλητών του Παναθηναϊκού.

Προερχόμενος από βενιζελική οικογένεια, γαλουχήθηκε με τις ιδέες του Γ. Παπανδρέου.

Συμμετείχε ουσιαστικά στους πολιτικούς αγώνες από το 1957 με τους Σοφοκλή Βενιζέλο, Γεώργιο Παπανδρέου, Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΑ ΣΤΕΝΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΤΩΝ…

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και στέλεχος των οργανώσεων ΟΝΕΚ, ΕΔΗΝ, Δημοκρατικών Συνδέσμων, Πνύκα 21ος Αιώνας. Προσωπικός φίλος και συναγωνιστής του Αλέκου Παναγούλη από το 1957.

Μετείχε στους αγώνες για την Κύπρο, το 114 και το 15% για την Παιδεία. Μετά την 21η Απριλίου 1967, συνελήφθη εκ των πρώτων και «φιλοξενήθηκε» στη «Μπουμπουλίνας».

Η Μαρίκα Μητσοτάκη ,η Αρχόντισσα Κυρά!!!,
 με τον Γιώργο Ψαρρόπουλο σε οικογενειακές στιγμές χαράς…

Κείμενα του με ιστορικό και πολιτικό περιεχόμενο έχουν δημοσιευθεί σε καθημερινές αθηναϊκές εφημερίδες και τον περιοδικό τύπο

. Συμμετείχε στις εκπομπές της ΕΡΤ «Μαρτυρίες», όπου μίλησε για τον Γ. Παπανδρέου και τον Αλ. Παναγούλη.

Συμμετείχε στην έκδοση των βιβλίων: • ΕΔΗΝ 30 χρόνια μετά, Αθήνα 1995 • Νίτσα Λουλέ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Αθήνα 1996 • Ιστορικό-πολιτικό Συμπόσιο ΟΝΕΚ-ΕΔΗΝ, Αθήνα 1997 • ΕΔΗΝ και αντιδικτατορικός αγώνας , Αθήνα 2000

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τίμησε με την παρουσία του την έκθεση σκίτσων του ζωγράφου, σκιτσογράφου Γιώργου Ψαρρόπουλου ,παλαίμαχου αθλητή Πρωταθλητή του Παναθηναϊκού Α.Ο που έγινε στο Θωρηκτό Αβέρωφ.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με το καλλιτεχνικό σκίτσο προσωπικοτήτων του πολιτικού, πνευματικού, καλλιτεχνικού και αθλητικού κόσμου και τα σκίτσα τόπων και κτηρίων του αθηναϊκού κέντρου.

Δάσκαλοί του υπήρξαν οι Γιάκος, Τέτσης και Ηλιάδης.

Έργα του βρίσκονται σε ατομικές συλλογές και σε μουσειακούς χώρους.

Σκίτσα του έχουν δημοσιευθεί σε βιβλία και περιοδικά: • Λευτέρης Βερυβάκης, Το πολιτικό σκίτσο ενός ηγέτη, Αθήνα 2005 • Ο Αλέκος Παναγούλης που γνώρισα, Αθήνα 2007 • Στάθης Γιώτας, Στη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη, Αθήνα 2008 • Αλέξανδρος Παναγούλης, Πρωταγωνιστής και βάρδος της Αντίστασης, Αθήνα 2008 • Νίτσα Λουλέ, Νίκος Ξυλούρης, Αθήνα 2009 • Περιοδικό Πολίτες (Ιούνιος 2011)

ΣΤΟ Μουσείο της πόλεως των Αθηνών στα εγκαίνια της έκθεσης του Γεωργίου Ψαρρόπουλου,, Μελίνα Μερκούρη,, οι Ολυμπιονίκες μας Στέλιος Μηγιάκης κ Πέτρος Γαλακτόπουλος  κ τον εκπρόσωπο του ΑΓΕΝ κου Πετράκη.

Ατομικές εκθέσεις: • Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών • Θέατρο Άλφα • Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αγίων Θεοδώρων • Ευγενίδειο Ίδρυμα • Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ν. Σμύρνης Γαλαξίας • Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία

• Έκθεση στο ξενοδοχείο “Likabetus”

ΜΕ τους π.Υπουργούς Κυριάκο Βιρβιδάκη και Θανάση Γιαννόπουλο στην εκδήλωση των Παλαιμάχων Αθλητών,Πρωταθλητών του ,για τα 110 Χρόνια Παναθηναϊκός Α.Ο

Έχει δωρίσει και έχουν τοποθετηθεί: • Πορτρέτο του ναυάρχου Νίκου Παππά στο Α/Τ Βέλος Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα (καρέ αξιωματικών)

• Σκίτσο της πρώτης σχολής Ευελπίδων του Ναυπλίου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη

• Πορτρέτο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, στην εταιρεία «Ιωάννης Καποδίστριας

O Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών Πρωταθλητών όλων των Αθλημάτων Παναθηναϊκού Α,Ο τίμησε τον ΓΙΩΡΓΟ ΨΑΡΟΠΟΥΛΟ για την Προσφορά του στην Παναθηναϊκή Οικογένεια και τον Ελληνικό αθλητισμό !!!

12.000 ΣΚΙΤΣΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΑΡΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και Παλαίμαχοι μαζί
Στα παιδιά της »Κιβώτου του Κόσμου»
ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ 
ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΦΙΒΑ 1985 ΘΟΔΩΡΟ ΣΥΝΟΔΙΝΟ
 

ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ <ΣΤΡΑΤΗΓΟ> ΕΝΑ ΣΚΙΤΣΟ!!!!!!!!!!


ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΕΡΗ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ 

    ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΡΟΠΟΥΛΟΣ- ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΕΚΑΚΗΣ»ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ»

    Με τον  Απόστολο Κόντο πρόεδρο των Παλαιμάχων Αθλητών, Πρωταθλητών του Π.Α.Ο , ο Αντιπρόεδρος της Ε.ΦΙ.Β.Α 1985 Γιώργος Ψαρρόπουλος, 


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.