1968: Το τελευταίο πρωτάθλημα – Η πορεία για τον τίτλο

13 Σεπτεμβρίου 2013 - ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στις 13-15 Σεπτεμβρίου 1968, οι Κολυμβητές και Κολυμβήτριες του Παναθηναϊκού έγραψαν την τελευταία χρυσή σελίδα στην πολύχρονη και γεμάτη επιτυχίες πορεία του Κολυμβητικού Τμήματος, κατακτώντας  το τελευταίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, από τα συνολικά 13 της ιστορίας του, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό με 37 βαθμούς διαφορά (269-232).

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο της Αθήνας παρουσία 12.000 περίπου θεατών (συνολικά για τις τρείς ημέρες) που κατέκλυσαν τις κερκίδες από το μεσημέρι για την εξασφάλιση μιας θέσεως. Κατά την διάρκεια του τριημέρου διεξήχθησαν πολλές συναρπαστικές και συγκλονιστικές μάχες, με υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού σε όλα τα αγωνίσματα.

Μετά την απονομή του Κυπέλλου οι Πρωταθλητές Κολυμβητές και Κολυμβήτριες του Παναθηναϊκού, αλλά και πολλοί φίλαθλοι, έπεσαν μέσα στην πισίνα πανηγυρίζοντας έξαλλα για την μεγάλη επιτυχία τους.

Η κατάκτηση αυτού του πρωταθλήματος ήταν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και όχι μόνον, για την πόλη της Αθήνας και γιορτάστηκε ανάλογα.

Το πούλμαν με τους πρωταθλητές πέρασε από τις κεντρικές πλατείες της Αθήνας (Κολωνάκι, Φωκίωνος Νέγρη, Πλατεία Βικτωρίας) όπου οι Παναθηναϊκοί φίλαθλοι πανηγύριζαν.

Οι πρωταθλητές γιόρτασαν την νίκη τους στο κέντρο «13» όπου ο δημοφιλής τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας τους αφιέρωσε τις μεγάλες επιτυχίες του.

Ο αθλητικός και πολιτικός τύπος της εποχής εκείνης αφιέρωσε πολλές σελίδες και αναλυτικά ρεπορτάζ για την περιγραφή των αγώνων.

Στην συνέχεια παρατίθεται το πλήρες ρεπορτάζ (χωρίς καμμία περικοπή) από την αθλητική εφημερίδα «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», όπως το κατέγραψε ο αθλητικογράφος Λάζαρος Πατσουράκος.

Οι εικόνες αποτελούν άρθρα από το ψηφιακό αρχείο της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ».
Για την καλύτερη αναγνωσή τους:
1. Πατήστε μια φορά επάνω στην εικόνα για μεγένθυση.
2. Εναλλάσετε τις εικόνες από τα βελάκια που εμφανίζονται δεξιά και αριστερά πάνω στην εικόνα ή από το πληκτρολόγιό σας.
3. Για να κλείσετε την εικόνα και να επανέλθετε στο άρθρο πατήστε το Χ στο πάνω-δεξί μέρος της εικόνας.

Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής στην κολύμβηση

Η Αθλητική Hχώ έγραψε…

Η πορεία για τον τίτλο…

 

Ετικέτες: 1968. Ιστορία κολύμβησης. Κολύμβηση. Το τελευταίο πρωτάθλημα στην κολύμβηση.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.