Η ιστορία του Παναθηναϊκού στο θαλάσσιο σκι

23 Σεπτεμβρίου 2011 - ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ

Ίδρυση

Το τμήμα θαλάσσιου σκι του Παναθηναϊκού ιδρύθηκε το 1963 και ήταν ένα από τα πρώτα τμήματα που δημιουργήθηκαν για το άθλημα αυτό. Ο κολυμβητής Γιώργος Κασιδόκωστας θέλοντας να αλλάξει άθλημα σε συνεργασία με τον Παναθηναϊκό δημιούργησε το τμήμα. Η οικογένεια Κασιδόκωστα εκπροσωπήθηκε στο τμήμα θαλασσίου σκι και από τους Παντελή Κασιδόκωστα και Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Μαζί τους διακρίθηκαν και οι Κ. Λομβέρδος και Ν. Σκουζής.

Το 1967 ο Παντελής Κασιδόκωστας σημείωσε την πρώτη ευρωπαϊκή διάκριση όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις φιγούρες Νέων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το 1969 και πάλι στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Το 1968 ο Ν. Σκουζής κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος στο σλάλομ, στο τρίαθλο και στις φιγούρες. Από το γυναικείο τμήμα η Μαρία Βελισσαροπούλου κατέκτησε τον τίτλο στο άλμα και στο σλάλομ.

Το τμήμα παρά την αξιόλογη δραστηριότητα που παρουσίασε δεν είχε την ανάλογη στήριξη και προβολή με συνέπεια τη διακοπή της λειτουργίας του το 1979.

Αξιόλογοι αθλητές
Γιώργος Κασιδόκωστας
Γρηγόρης Κασιδόκωστας (4 πανελλήνιοι τίτλοι)
Παντελής Κασιδόκωστας
Β. Βέρδος
Ν. Σκουζής
Κ. Λομβέρδος
Μαρία Βελισσαροπούλου
Λ. Ζήση

Ετικέτες: Θαλάσσιο σκι. Ιστορία θαλάσσιου σκι.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.