Το 12ο Κύπελλο του Παναθηναϊκού

Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια το Τριφύλλι κατέκτησε το Κύπελλο επικρατώντας στον τελικό επί του Ολυμπιακού με 80-70.

Όταν ο Παναθηναϊκός κατακτά έναν τίτλο κόντρα στον Ολυμπιακό, αυτός γίνεται αυτόματα και πιο γλυκός.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το Κύπελλο που κατέκτησαν οι πράσινοι στον τελικό του Κυπέλλου το 2009. Σαν σήμερα η αρμάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Διαμαντίδη επιβλήθηκε επί των ερυθρόλευκων με 80-70 και κατέκτησε το 12ο Κύπελλο της ιστορίας της.

Ο Παναθηναϊκός είχε μπει αποφασισμένος να πάρει αυτό το παιχνίδι και με όπλο την άμυνα πήρε από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ολυμπιακός με ορισμένα τρίποντα των Χαλπερίν, Γκριρ και Παπαλουκά κατάφερνε να είναι κοντά στο σκορ και να παίρνει για λίγο το προβάδισμα.

Στην τελική ευθεία του παιχνιδιού όμως μίλησε ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Με μια σειρά εύστοχων βολών ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα ενός πόντου, όμως τα πανηγύρια των ερυθρόλευκων τελείωσαν πριν καν αρχίσουν. Με τρία κολλητά τρίποντα ο αρχηγός του Τριφυλλιού, όχι μόνο έδωσε αέρα 8 πόντων στην ομάδα του (64-72) αλλά ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 30-32, 53-53, 70-80

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Γιασικεβίτσιους 10 (1τρ.), Σπανούλης 9, Περπέρογλου 9 (2τρ.), Μπατίστ 12, Φώτσης 13 (2τρ.), Χατζηβρέττας, Νίκολας 6 (2τρ.), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (3τρ., 8ρ., 5ασ.), Πέκοβιτς 5

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 13 (1τρ., 3ασ.), Πελεκάνος, Πρίντεζης 9, Βούιτσιτς 4, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 10 (10ρ.), Χαλπερίν 3 (1τρ.), Γκριρ 11 (1τρ.), Πάργκο 7 (1τρ.), Βασιλόπουλος 8 (2τρ.), Έρτσεγκ 2, Σχορτσανίτης 3.

Το βίντεο μπορείτε επίσης να τo παρακολουθήσετε στο κανάλι του youtube του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού www.youtube.com/user/palaimaxoipao στην ενότητα «Αγώνες Μπάσκετ».

Πηγή: prasinanea.gr

Ετικέτες: Αγώνες μπάσκετ.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.