Μακάμπι – Παναθηναικός: Ξύλο και των γονέων

Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι είναι δύο ομάδες που έχουν συναντηθεί πολλές φορές στην ιστορία τους.

Δίχως αμφιβολία ο πιο επεισοδιακός αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες έγινε στις 6/11/1980. Τότε η «ομάδα του λαού» φιλοξένησε το Τριφύλλι με τον νικητή να παίρνει ως έπαθλο την πρώτη θέση του ομίλου του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Οι πράσινοι στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, όμως στο τέλος θα λυγίσουν κυρίως από τα σφυρίγματα των διαιτητών. Εκείνο όμως που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων όσων παρακολούθησαν το παιχνίδι είναι το ξύλο που έπεσε ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων.

Για την ιστορία η Μακάμπι επικράτησε με 81-73, κατέλαβε την πρώτη του ομίλου και λίγους μήνες αργότερα κατέκτησε το δεύτερο Ευρωπαϊκό της ιστορίας της.

Το βίντεο μπορείτε επίσης να το παρακολουθήσετε και στο κανάλι του youtube του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού www.youtube.com/user/palaimaxoipao στην ενότητα «Αγώνες μπάσκετ».

Πηγή: prasinanea.gr

Ετικέτες: Αγώνες μπάσκετ.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.