Το έκτο Κύπελλο του Παναθηναϊκού

Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την κατάκτηση του έκτου Κυπέλλου της ιστορίας του αφού επικράτησε στον τελικό κόντρα στον Ηρακλή με 85-74 με τον Ντομινίκ Γουίλκινς να είναι ο MVP.

Πολλοί έχουν συνδυάσει το 1996 με την κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού του Παναθηναϊκού, όμως αυτός δεν ήταν ο μοναδικός τίτλος που κατέκτησαν οι πράσινοι εκείνοι την χρονιά.

Συγκεκριμένα, στις 24/3 ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ηρακλή και επιβλήθηκε με 85-74. Σε εκείνο το ματ είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση ο Ντομινίκ Γουίλκινς που σημείωσε 25 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Οικονόμου (23) και Βράνκοβιτς.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι το Τριφύλλι έφτασε σε εκείνον τον τελικό έχοντας αποκλείσει νωρίτερα τον Ιωνικό, το Περιστέρι, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός – ΓΣ Ηρακλής 85-74

Παναθηναϊκός (Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 5, Σοκ 11(1), Κούουσμα 5(1), Οικονόμου 23(3), Κόρφας, Γιαννάκης 3, Βράνκοβιτς 13, Ουίλκινς 25(1), Σταυρακόπουλος, Πετσάρσκι

Ηρακλής (Γιατζόγλου): Κακιούσης 10, Μακ Ντάνιελ 23(2), Αγγέλου, Αστεριάδης, Γιαννουζάκος 14(2), Κουντουράκης, Μωραίτης, Κούβελας, Μπρούγος 6, Τάρπλεϊ 21

Πηγή: prasinanea.gr

Ετικέτες: Αγώνες μπάσκετ.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.