Στην Θεσσαλονίκη ήταν ωραία με το 2ο για παρέα

Ήταν 20 Απριλίου του 2000, όταν ο Παναθηναϊκός ανέβαινε για δεύτερη φορά στην κορυφή της Ευρώπης και έστελνε μήνυμα σε όλο τον κόσμο, πως η αυτοκρατορία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ήρθε για να μείνει.

Το 1996 ο Παναθηναϊκός επικρατούσε της Μπαρτσελόνα στο Παρίσι με 67-66 και πραγματοποιούσε τη μεγαλύτερη επιτυχία ελληνικού συλλόγου στο εξωτερικού. Λίγα χρόνια μετά όμως, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφθανε στην Αθήνα και αναλάμβανε την δημιουργία της κορυφαίας πλέον ομάδας στην Ευρώπη. Η εποχή Ζοτς ξεκινούσε και μαζί της η αυτοκρατορία του… Panathinaikos στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Η πρώτη επιβεβαίωση ήρθε σαν σήμερα πριν από ακριβώς 12 χρόνια. Η αρμάδα του Σέρβου κόουτς, με πρώτα βιολιά τον τεράστιο Ντέγιαν Μποντιρόγκα και τον αρχηγό Φραγκίσκο Αλβέρτη, σκορπά το φόβο στους αντιπάλους του και φτάνει στο Φάιναλ Φορ της Θεσσαλονίκης ως φαβορί, εξαιτίας και των χιλιάδων οπαδών που έχει στο πλευρό του.

Εκεί, με τον Ρέμπρατσα να κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις του με το Τριφύλλι στο στήθος, τον νεαρό Αντώνη Φώτση να «κερδίζει» τη μεταγραφή του στο ΝΒΑ και τον Οντέτ Κάτας να σκοτώνει στον τελικό την ομάδα της πατρίδας του, Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Παναθηναϊκός πατά για δεύτερη φορά στην κορυφή της Ευρώπης και προκαλεί ντελίριο στους εκατομμύρια οπαδούς του.

Η συνέχεια είναι γνωστή και γεμάτη δόξα. Δώδεκα χρόνια και τέσσερα αστέρια μετά, ο Παναθηναϊκός αποτελεί τον απόλυτο κυρίαρχο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ακόμα στον πάγκο του, ετοιμάζεται για ένα ακόμα Φάιναλ Φορ και το 7 αστέρι στη φανέλα του.

Το Final4 του 2000 σε αριθμούς:

Ημιτελικός

Παναθηναϊκός-Εφές Πίλσεν 81-71

Παναθηναϊκός: Μποντιρόγκα 22, Ρέμπρατσα 15, Αλβέρτης 11, Ρότζερς 9, Τζεντίλε 7, Κάτας 5, Φώτσης 5, Μπερκ 4, Κοχ 3.

Εφές Πίλσεν: Τούρκογλου 15, Μουλαομέροβιτς 14, Μπεσόκ 13, Ντρόμπνιακ 11, Κουτλουάι 8, Ουίνσλοου 4, Ονάν 3, Βεκίλογλου 3.

Μεγάλος τελικός

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 73-67

Παναθηναϊκός: Μποντιρόγκα 9, Ρέμπρατσα 20, Αλβέρτης 4, Ρότζερς 4, Τζεντίλε 3, Κάτας 17, Φώτσης 9, Μπερκ 7, Κοχ.

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Μακ Ντόναλντ 11, Σαρπ 5, Χάφμαν 26, Κομέγκις 3, Μπρίσκερ 13, Τζάμσι 3, Σέφερ 6.

Το βίντεο μπορείτε επίσης να το παρακολουθήσετε στο κανάλι του youtube του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού www.youtube.com/user/palaimaxoipao στην ενότητα «Αγώνες Μπάσκετ» και «Τα 6 αστέρια».

Πηγή: prasinanea.gr

Ετικέτες: Αγώνες μπάσκετ. Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπάσκετ.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.