19/4: Μητσάρα… βγάλε τη φανέλα

Όταν ο Σαραβάκος δεν πέταξε τελικά τη φανέλα αλλά πέταξε την μπάλα ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Βάντσικ…

Λίγοι παίχτες έχουν δεθεί με την πράσινη φανέλα όσο ο Δημήτρης Σαραβάκος. Η φόρτιση αγγίζει ταβάνι όταν βρεθούν απέναντι από την αγαπημένη τους ομάδας. Έτσι και συνέβη σαν σήμερα στις 19 Απριλίου 1995.

Ο αγαπημένος «Μητσάρας» των οπαδών του Τριφυλλιού βρέθηκε αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον τελικό Κυπέλλου του 1995, φορώντας τα «κιτρινόμαυρα».

Ένα παιχνίδι στο οποίο κυριαρχούσε η ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, χωρίς σημαντικές ευκαιρίες, σημαδεύτηκε από τη φάση του δωδέκατου λεπτού. Ο Σαραβάκος πέφτει εντυπωσιακά στο έδαφος, ο Αποστολάκης ίσα που τον ακουμπάει… και ο διαιτητής Μπάκας δείχνει την άσπρη βούλα. Χαμός στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. «Μητσάρα βαζέλα βγάλε τη φανέλα» φωνάζουν ρυθμικά όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Ο «μικρός» επηρεασμένος συναισθηματικά παίρνει φόρα, σουτάρει με δύναμη και η μπάλα φεύγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Βάντσικ.

Το κύπελλο σήκωσε τελικά ο Παναθηναϊκός. Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0. Στην παράταση ο Μιχάλης Βλάχος μάρκαρε αντικανονικά τον Κριστόφ Βαζέχα μέσα στην περιοχή. Ο Μπάκας έδωσε το πέναλτι και ο «τρελός Πολωνός» εκτέλεσε εύστοχα, χαρίζοντας την κούπα στο Τριφύλλι.

Για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στον τελικό είχε αποκλείσει τα Γιαννιτσά, τον Αιολικό, τον Αχαρναϊκό και τη Σπάρτη στην προκριματική φάση, τον Απόλλωνα στον Β’ γύρο, την Ξάνθη στην επόμενη φάση, τον Ολυμπιακό στον προημιτελικό και την Καβάλα στον ημιτελικό.

Στον μεγάλο τελικό με την ΑΕΚ αγωνίστηκαν οι Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδη (84΄ Κολιτσιδάκης), Γ.Χ Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Μπορέλι, Νιόμπλιας, Βαζέχα, Μάρκος, Δώνης (73΄ Αλεξούδης).

Το βίντεο μπορείτε επίσης να το παρακολουθήσετε στο κανάλι του youtube του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού www.youtube.com/user/palaimaxoipao στην ενότητα «Αγώνες Ποδοσφαίρου».

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες ποδοσφαίρου.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.