3/5: «Και στο Βερολίνο, βαρέθηκα να… πίνω»

Το Greenzone θυμάται την πάσα του Σάρας και το τρίποντο του Νίκολας, το «why» του Καρμοίρη, το διαιτητή Αρτεάγκα και τα φοβερά συνθήματα της κερκίδας…

Ο τελικός όλων των τελικών. Η επιτομή του μπάσκετ. Η καλύτερη εμφάνιση ευρωπαϊκής ομάδας σε Final 4. Ο Παναθηναϊκός, σαν σήμερα, στις 3 Μαΐου 2009 πραγματοποιεί το πιο μεγαλειώδες, το πιο μεστό, το πιο άρτιο παιχνίδι της σύγχρονης ιστορίας του, κερδίζει 73-71 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και σηκώνει το πέμπτο πανευρωπαϊκό του τρόπαιο.

Το Greenzone αναπολεί τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του μεγάλου τελικού:

– Η απίστευτη κερκίδα. Τόσο στον ημιτελικό και τον τελικό, όσο και στον μικρό τελικό που τα πειράγματα προς τους ηττημένους Ολυμπιακούς δεν είχαν σταματημό. Ο καημένος ο Μπουρούσης δεν ήξερε πώς να αντιδράσει και έδειχνε με τα δάχτυλα του «σε δέκα μέρες». Και πράγματι σε δέκα μέρες έζησε ξανά τα ίδια! Αν οι φίλαθλοι του ΟΣΦΠ που κάθονταν αντικριστά των «πράσινων» δεν ντρεπόντουσαν θα έβγαζαν φωτογραφίες και βίντεο την κερκίδα του Παναθηναϊκού. Θα τα μελετούσαν προσεχτικά αργότερα για να μάθουν θα πει λατρεία, τι θα πει στήριξη σε ένα τμήμα.

– Το εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Η άμυνα ζώνης του Μεσίνα δεν δυσκόλεψε σε κανένα σημείο τον Πέκοβιτς κάτω από τη ρακέτα, ενώ οι περιφερειακοί Σάρας, Διαμαντίδης, Νίκολας, Σπανούλης έκαναν πάρτυ έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Highlight η φάση που έκλεισε το δεύτερο δεκάλεπτο, με πάσα του Γιασικεβίτσιους και τρίποντο του Ντου με τη λήξη.

– Η προκλητική διαιτησία του δευτέρου ημιχρόνου από τον Αρτεάγκα. Αν τελικά η ΤΣΣΚΑ το γυρνούσε και κέρδιζε, τότε σήμερα θα μιλούσαμε για την μεγαλύτερη κλοπή σε τελικό μπάσκετ.

– Το σουτ τριών πόντων του Σισκάουσκας στο τελευταίο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού, που μπορεί να μην μπήκε αλλά έκοψε την ανάσα και σταμάτησε τις καρδιές όλων των θεατών στην O2 Arena.

– Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που άδειασε από τις τσέπες του όλα τα χαρτονομίσματα που είχε και τα πέταξε στα πόδια του Μπερτομέου και των ρέφερι.

– Το «Why» του δημοσιογράφου Καρμοίρη, όνομα και πράγμα, όταν τον «έφτυσε» ο Ζοτς επειδή δέχτηκε χαζές ερωτήσεις.

– Το τρελό πανηγύρι στις κερκίδες και σε όλους τους δρόμους του Βερολίνου που είχε «πρασινίσει». Οι φίλοι του ΟΣΦΠ κλείστηκαν στα ξενοδοχεία τους. Και αυτοί είχαν πρασινίσει. Από το κακό τους.

– Τα δύο καταπληκτικά συνθήματα -έμπνευση των ημερών- που δονούσαν την O2 Arena και κέρδισαν το χειροκρότημα των οπαδών της ΤΣΣΚΑ και της Μπαρτσελόνα.

«Τα ευρωπαϊκά μου ένα και δύο και τρία και τέσσαρα μ… Στο Βερολίνο ήρθα να πάρω το πέμπτο γ… τον Πειραιά» (στον ρυθμό των «Παιδιών του Πειραιά»)
και
«Στο Βερολίνο ήρθα Πανάθα, για σένα, για να σηκώσουμε με τρέλα άλλο ένα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μπολόνια, Παρίσι, εσύ μου έχεις χαρίσει αστέρια πολλά, γι’ αυτό λοιπόν και εγώ, το πέμπτο σου ζητώ, το Εύρωπαϊκό, ξανά να τρελαθώ…»

Το βίντεο μπορείτε επίσης να το παρακολουθήσετε στο κανάλι του youtube του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού www.youtube.com/user/palaimaxoipao στην ενότητα «Αγώνες Μπάσκετ» και «Τα 6 αστέρια».

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: 6 αστέρια. Αγώνες μπάσκετ. Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπάσκετ.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.