Το σόου του Γκάλη και το πέμπτο Κύπελλο

Με μεγάλο πρωταγωνιστική το Νίκο Γκάλη, ο Παναθηναϊκός, σαν σήμερα, στις 15/5 1993 κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ για πέμπτη φορά στην ιστορία του.

Νίκος Γκάλης και Παύλος Γιαννακόπουλος σηκώνουν την κούπα, στην αριστερή φωτογραφία. Ο Άριεν Κόμαζετς, στα δεξιά, πέτυχε τους 30 από τους 96 πόντους του Παναθηναϊκού

Νίκος Γκάλης και Παύλος Γιαννακόπουλος σηκώνουν την κούπα, στην αριστερή φωτογραφία. Ο Άριεν Κόμαζετς, στα δεξιά, πέτυχε τους 30 από τους 96 πόντους του Παναθηναϊκού

Είχαν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός είχε σηκώσει το Κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ. Οι «πράσινοι», σαν σήμερα, στις 15 Μαΐου του 1993 αντιμετώπισαν τον Άρη στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου και έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Νίκο Γκάλη και Άριαν Κόμαζετς, κατέκτησαν την κούπα για πέμπτη φορά στην ιστορία τους.

Ο τελικός διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας υπό το βλέμμα 11.192 θεατών. Το Τριφύλλι επιβλήθηκε, με τελικό σκορ 96-89.

Ο Γκάλης ήταν ασταμάτητος και πέτυχε 36 πόντους, ενώ ο MVP Άριαν Κόμαζετς «πυροβολούσε» από μακρινή απόσταση (τέσσερα στα οχτώ τρίποντα) αλλά και κάτω από τη ρακέτα (οχτώ στα δέκα δίποντα) και σκόραρε 30 πόντους. Ο προπονητής του Άρη Σβι Σερφ είχε ρίξει τον Παναγιώτη Γιαννάκη πάνω στον Κόμαζετς, μαρκάρισμα που όπως αποδείχθηκε… δεν βγήκε.

Για να φτάσει στον τελικό ο Παναθηναϊκός έπρεπε πρώτα να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ στους προημιτελικούς και τον Α.Ο. Παγκρατίου στον ημιτελικό. Ο Άρης άφησε εκτός τελικού τον ΟΣΦΠ.

Παναθηναϊκός (Παβλίσεβιτς): Αλβέρτης 6(1), Σοκ 5(1), Γκάλης 36, Οικονόμου 6, Παπαπέτρου 2, Βράνκοβιτς 7, Κόμαζετς 30(4), Γεωργικόπουλος 2, Μυριούνης 2, Μισούνοφ.

Άρης (Σερφ): Λυπηρίδης 1, Γιαννάκης 30(3), Σούμποτιτς 3(1), Γάσπαρης 2, Άντερσον 23(2), Πετσάρσκι 11, Θίους 9, Βουρτζούμης 5(1), Ιωάννου 5, Γκέκος.

Το βίντεο μπορείτε επίσης να το παρακολουθήσετε στο κανάλι του youtube του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού www.youtube.com/user/palaimaxoipao στην ενότητα «Αγώνες Μπάσκετ».

Πηγή: prasinanea.gr

Ετικέτες: Αγώνες μπάσκετ. Κύπελλο μπάσκετ ανδρών.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.