Ο Άγγελος στη γειτονιά των αγγέλων και το μεγάλο άλυτο μυστήριο

Σαν σήμερα «έφυγε» ο θρυλικός Άγγελος Μεσσάρης, παίρνοντας μαζί του το μυστικό που τον έκανε να σταματήσει την μπάλα σε ηλικία 22 ετών.

«»Γεια σου Άγγελε Μεσσάρη» ακουγόταν παντού χθες καθώς το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του κυκλοφορούσε με ταχύτητα αστραπής, ανάμεσα σ’ αυτούς που τον γνώρισαν και σε εκείνους που άκουσαν για τον παίχτη φαινόμενο», γράφει η Αθλητική Ηχώ, προλογίζοντας το θάνατο του «Ξανθού Άγγελου», που έφυγε σαν σήμερα στις 6 Ιουνίου 1978.

Ο Άγγελος Μεσσάρης δεν ήταν απλώς ποδοσφαιριστής. Ήταν κάτι παραπάνω από ίνδαλμα στα χρόνια του. Όσοι τυχεροί έζησαν την εποχή που μεσουρανούσε μιλούσαν για τον καλύτερο αθλητή που έχει βγάλει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μαζί με τον άνθρωπο Μεσσάρη βυθίστηκε στο απέραντο του ωκεανού των άλυτων μυστηρίων και ο λόγος που σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 22 ετών, στο απόγειο της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας και δόξας. Έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί πολλά σενάρια. Η αλήθεια όμως δεν θα μαθευτεί ποτέ.

Η εποχή ήταν δύσκολη για τον Παναθηναϊκό. Οι διοικητικές αναταράξεις μεγάλες. Παίχτες είχαν αποσκιρτήσει και είχαν δημιουργήσει τα «πράσινα πουλιά». Πολλοί ισχυρίζονται πως ο Μεσσάρης τα «έσπασε» με πρόσωπα του Διοικητικού Συμβουλίου. Έχει γραφτούν χιλιάδες υπερβολές. Μέχρι και ότι ο Απόστολος Νικολαΐδης τον χαστούκισε. Πολλοί πιστεύουν πως έφυγε λόγω των αριστερών του πεποιθήσεων που έρχονταν σε αντιδιαστολή με τα «πιστεύω» ανθρώπων της διοίκησης.

Οι φίλαθλοι έπεσαν στην κυριολεξία πάνω από τον παίχτη. Μέχρι και οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού τον παρακαλούσαν να επιστρέψει στα γήπεδα. «Ο ποδοσφαιριστής Μεσσάρης πέθανε. Ξεχάστε τον», έλεγε ο ίδιος που ήταν ανένδοτος. Μετά την αποχώρησή του βρήκε το χρόνο να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κάτι που είχε όνειρο αλλά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν του το επέτρεπαν.

Τα παιχνίδια που πήρε τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του είναι δεκάδες. Το σημαντικότερο όμως είναι ένα: το 8-2 επί του Ολυμπιακού των αδελφών Ανδριανόπουλων. Όταν ο Μεσσάρης έκανε τα πάντα. Μάγεψε κυριολεκτικά φίλους και αντιπάλους του Τριφυλλιού, σκόραρε, ντρίπλαρε, έτρεχε ασταμάτητα, μοίραζε έτοιμα γκολ.


Συνολικά στην καριέρα του πέτυχε 52 γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ φόρεσε και το εθνόσημο σε τέσσερα ματς.

Μετά τις σπουδές του αποχώρησε από την Ελλάδα. Επέστρεψε στο Κέιπ Τάουν, όπου είχε μεγαλώσει, και εργάστηκε εκεί. Γύρισε ξανά στην πατρίδα του μετά από αρκετά χρόνια και βρήκε εργασιακή στέγη στο Τεχνικό Γραφείο Δοξιάδη.

Ο αείμνηστος δημοσιογράφος Νίκος Γκούμας είπε τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ο Μεσσάρης:

«Οι Ανδριανόπουλοι είναι ο θρύλος του Ολυμπιακού. Για τον Παναθηναϊκό είναι ο Άγγελος Μεσσάρης».

 

Το βίντεο μπορείτε επίσης να το παρακολουθήσετε στο κανάλι του youtube του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού www.youtube.com/user/palaimaxoipao στην ενότητα «Αγώνες Ποδοσφαίρου».

 

Το βίντεο μπορείτε επίσης να το παρακολουθήσετε στο κανάλι του youtube του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού www.youtube.com/user/palaimaxoipao στην ενότητα «Αθλητές Ποδοσφαίρου».

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Άγγελος Μεσσάρης. Αθλητές ποδοσφαίρου.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.