Όταν ο Παναθηναϊκός το σήκωσε στο «Καραϊσκάκη»

Στις 22 Ιουνίου 1977 ο Παναθηναϊκός επικράτησε επί του ΠΑΟΚ με 2-1 στον τελικό του Κυπέλλου και έκανε το γύρο του θριάμβου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1977.

Το Τριφύλλι αντιμετώπισε στον τελικό τον ΠΑΟΚ και επικράτησε με 2-1. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε πραγματοποιήσει μεγάλη εμφάνιση ο Βασίλης Κωνσταντίνου ο οποίος σταματούσε όλες τις προσπάθειες των Γκουερίνο, Σαράφη, Αναστασιάδη και Δαμανάκη, ενώ μια κεφαλιά του Γκουερίνο στο 12΄ σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 29′ ο Παπαδημητρίου άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό, ενώ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ισοφάρισε ο Τερζανίδης. Στο 64΄ ο διαιτητής Πλατόπουλος απέβαλε τον Γούναρη για επικίνδυνο τάκλιν στον Αλβάρεζ. Τη νίκη στον Παναθηναϊκό χάρισε ο Βακάλης στο 83′.

Το Τριφύλλι με την κατάκτηση του Κυπέλλου έφτασε στο νταμπλ καθώς λίγες μέρες αργότερα κατέκτησε και το πρωτάθλημα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ: 2-1 (1-1)

Σκόρερς: 29′ Παπαδημητρίου, 43′ Τερζανίδης, 83′ Βακάλης

ΠANAΘHNAΪKOΣ (Γκόρσκι): Kωνσταvτίνoυ – Δημητρίου, Κίζας, Καψής, Στεφανάκης, Βακάλης, Λιβαθηνός, Δομάζος, Παπαδημητρίου, Αντωνιάδης, Αλβαρέζ

ΠΑΟΚ (Μπίγκαμ): Μιλήνης – Γούναρης, Αποστολίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Κούδας, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Γκουερίνο

 http://www.youtube.com/watch?v=z59OtGACwb4

Το βίντεο μπορείτε επίσης να το παρακολουθήσετε στο κανάλι του youtube του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού www.youtube.com/user/palaimaxoipao στην ενότητα «Αγώνες Ποδοσφαίρου».

Πηγή: prasinanea.gr

Ετικέτες: Αγώνες ποδοσφαίρου.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.