Φωτογραφία της ημέρας: Ο Παναθηναϊκός πρώτος και στην κολύμβηση!

26 Ιουνίου 2012 - ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Το Greenzone εγκαινιάζει τη στήλη «φωτογραφία της ημέρας». Πεποίθηση των διαχειριστών της ιστοσελίδας είναι πως για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να ζήσει ένα καλύτερο «αύριο» πρέπει να παραμείνει ζωντανό το ένδοξο «χθες».

Το 1952 είναι η πρώτη -μεταπολεμικά- φορά που ο Παναθηναϊκός κατακτά τον πανελλήνιο τίτλο στην κολύμβηση (μετά τον πρώτο τίτλο στη διοργάνωση του 1944) και οι φίλαθλοι του το πανηγυρίζουν δεόντως.

Θα είναι η απαρχή μίας επταετούς κυριαρχίας του Τριφυλλιού στις πισίνες, μέχρι να σπάσει το σερί το 1959 ο Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου. Το 1963 ο ΠΑΟ θα ξαναπάρει τα σκήπτρα για να τα παραδώσει οριστικά το 1968, χρονιά στην οποία κατακτήθηκε ο τελευταίος πανελλήνιος τίτλος του τμήματος σε επίπεδο ανδρών και γυναικών.

Σαράντα τέσσερα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα στην κολύμβηση είναι πολλά για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Και η παρουσία μόνο ΕΝΟΣ αθλητή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα OPEN κατηγορίας 2012, του Ρωμανού Αλυφαντή, αποτελεί κηλίδα στην υπεραιωνόβια ιστορία του Συλλόγου του Μεγάλου…

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Κολύμβηση.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.