Όταν ο Παναθηναϊκός πατούσε ξανά το χορτάρι του Ροσαλέδα…

To GreenZone ξεφυλλίζει το αρχείο του και αποκαλύπτει πως ο Παναθηναϊκός έχει αγωνιστεί ξανά στο Ροσαλέδα. Λίγους μήνες μετά το Γουέμπλεϊ, τον Αύγουστο του 1971, το Τριφύλλι μπορεί να μη νίκησε τη Μάλαγα, όπως κατάφερε και υπέταξε την πρωταθλήτρια Ισπανίας Βαλένθια!

Εν όψη του σημερινού δύσκολου και κρίσιμου αγώνα απέναντι στη Μάλαγα, το GreenZone.grσκαλίζει το αρχείο του και παρουσιάζει τη μοναδική φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι στο παρελθόν οι δύο αποψινοί αντίπαλοι.

Το ημερολόγιο έγραφε 14 Αυγούστου 1971 (ημέρα Σάββατο), όταν το Τριφύλλι παρατασσόταν και πάλι στο γήπεδο που απόψε καλείται να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα του δώσει ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό της Αθήνας.

Στο καθιερωμένο ετήσιο τουρνουά «Costa del Sol», το οποίο διοργάνωνε η γηπεδούχος Μάλαγα από το 1961, οι «πράσινοι» της Αθήνας και δευτεραθλητές Ευρώπης καλούνταν να αντιμετωπίσουν τους «γαλανόλευκους» της Ανδαλουσίας στο δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης. Την προηγούμενη ημέρα, στον πρώτο ημιτελικό, ο Ερυθρός Αστέρας είχε επικρατήσει της Βαλένθια με 2-1.

Ο Παναθηναϊκός θα πραγματοποιήσει μία πολύ καλή εμφάνιση, όμως οι γηπεδούχοι, με γκολ του αριστερού εξτρέμ Πονς, θα πάρουν τελικά τη νίκη με 1-0 και την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά. Στο δεύτερο ημίχρονο θα ακυρωθεί γκολ του Μίμη Δομάζου. Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε ως εξής: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Βλάχος (Αθανασόπουλος), Ελευθεράκης, Καμάρας, Σούρπης, Γραμμός, Καψής, Αντωνιάδης (Κουβάς), Δομάζος, Φυλακούρης (Δεληγιάννης).

Την επομένη, στον μικρό τελικό του τουρνουά της Μάλαγα, ενώπιον 18.000 θεατών, ο Παναθηναϊκός θα νικήσει τη Βαλένθια με 2-1, με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο (1′ Καμάρας, Αντωνιάδης 9′ – το τέρμα της Βαλένθια σημειώθηκε με αυτογκόλ του νεαρού Φούκου) και θα κατακτήσει την τρίτη θέση του τουρνουά. Αξίζει να σημειωθεί πως η Βαλένθια ήταν πρωταθλήτρια Ισπανίας 1971!

Για την ιστορία, νικήτρια του 11ου τουρνουά της «Ακτής του Ήλιου» αναδείχτηκε η Μάλαγα (2-1 τον Ερυθρό Αστέρα).

Στο συγκεκριμένο τουρνουά, το οποίο διοργανωνόταν ανελλιπώς από το 1961 έως το 1983 και από το 2004 έως το 2008, και στο οποίο καλούνταν κάθε χρόνο μεγάλες ομάδες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, (μεταξύ των οποίων η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Ρόμα, η Τότεναμ, η Ντόρτμουντ, η Σπόρτιγκ Λισαβόνας, η Μονακό, η Σάντος, η Κορίνθιανς, η Ρίβερ Πλέιτ, η Μπόκα Τζούνιορς, η Πενιαρόλ, η Νασιονάλ Μοντεβιδέο κ.α.), ο Παναθηναϊκός έχει την τιμή να είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει κληθεί να συμμετάσχει…

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες ποδοσφαίρου.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.