1980: Η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο Πόλο με 3-2

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1980, κατά την διάρκεια του α΄ γύρου του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης, που διεξήχθη στην Πάτρα, ο Παναθηναϊκός  σημείωσε την πρώτη νίκη στην ιστορία του επί του Ολυμπιακού, με 3-2, ύστερα από προσπάθειες πολλών ετών και την συμμετοχή του στην Α΄ Εθνική Κατηγορία από το 1962.

Η σύνθεση της ιστορικής αυτής ομάδας ήταν: Πέτρος Πομόνης (αρχηγός), Ιωακείμ Μαρσέλλος, Βασίλης Λιατήρας (τερματοφύλακας), Άρης Κεφαλογιάννης, Δημήτρης Σελετόπουλος, Ξενοφών Μουδάτσιος, Παναγιώτης Τζελάτης, Κώστας Μποσταντζόγλου, Πέτρος Εγωγιάννης, Μιχάλης Λομβάρδος, Ανδρέας Ζέρβας. Προπονητής ήταν ο Χάρης Μαλεβίτης και έφορος ο Πάνος Κουμπαρέλης. Στην ομάδα συμπαραστάθηκε ο αείμνηστος φίλος, Γιώργος Βλασσόπουλος.

Τα γκολ του Παναθηναϊκού εσημείωσαν : Α. Κεφαλογιάννης 1 και Ξ. Μουδάτσιος 2.

Ιωακείμ Μαρσέλλος – Πέτρος Εγωγιάννης – Κώστας Μποσταντζόγλου – Πέτρος Πομόνης

Με την ομάδα του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν οι : Α. Καραβάνος, Στ. Σαράντος, Π. Δαμάσκος, Η. Δαμάσκος, Σ. Τσιμίνος, Α. Γούνας, Χ. Χαραλαμπίδης, Ν. Μπεριστιάνος, Γ. Βενάρδος, Λαδάς.

Τα γκολ του Ολυμπιακού σημείωσαν οι Δαμάσκος 1 και Σαράντος 1.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι: Δ. Διαθεσόπουλος και  Λ.Τσαντάς.

Στην ρεβάνς του β΄ γύρου στην Αθήνα ο αγώνας έληξε ισόπαλος 5-5.

Ετικέτες: 1980. Ιστορία πόλο.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.