Η τεσσάρα του Παναθηναϊκού στη Γιουβέντους

Σαν σήμερα 1 Οκτωβρίου του 1980, ο Παναθηναϊκός πετύχαινε μια από τις μεγαλύτερες νίκες του στην Ευρώπη κόντρα στην Γιουβέντους των Τζοφ, Σιρέα, Μπέτεγκα.

Συγκεκριμένα την 1 Οκτωβρίου του 1980 ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας τη «μεγάλη κυρία» για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ στη ρεβάνς του 4-0 του Τορίνο. Μια ήττα που είχε οδηγήσει στην απόλυση του Άγγλου Ρόνι Άλεν από τον πάγκο των πράσινων.

Παρά την βαριά ήττα στην Ιταλία από μια ομάδα που αποτελούνταν από αστέρες όπως οι Τζοφ, Καμπρίνι, Τζεντίλε, Σιρέα, Μπέτεγκα, Ταρντέλι οι πράσινοι με μια σπουδαία εμφάνιση νίκησαν τη Γιουβέντους με 4-2.

Στον πάγκο του Παναθηναϊκού καθόταν ο Ανδρέας Παπαεμανουήλ ενώ το Τριφύλλι είχε καταφέρει να ανοίξει το σκορ στο 31′ με αυτογκολ του Τζεντίλε. Στο 35′ ο Αντρεούτσι με κοντινό σουτ έκανε το 2-0 αλλά στο 37′ η Γιουβέντους μείωσε σε 2-1. Στο 68′ ο Λιβαθηνός είχε κάνει το 3-1 για τον Παναθηναϊκό για να μειώσει σε 3-2 ο Φάνα ενώ το τελικό 4-2 είχε κάνει ο Γιώργος Δεληκάρης στο 88′.

Η νίκη αυτή των πράσινων είχε κάνει αίσθηση σε όλη την Ευρώπη και συζητήθηκε αρκετά παρά τον αποκλεισμό του Τριφυλλιού από τη συνέχεια των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Παναθηναϊκός (Παπαεμανουήλ): Κωνσταντίνου, Ζιάκος, Μπανάσας, Αγκουερόπολις, Κόβης, Λιβαθηνός, Ράουλ Αλφάρο (60′ Δεληκάρης), Κατσιάκος (25′ Αντωνίου), Αντρεούτσι, Ρότσα, Ντούρου Νικολάε.

Γιουβέντους (Τραπατόνι): Τζόφ, Κουκουρέντου, Όστι, Φουρίνο, Τζεντίλε, Σιρέα, Καούζιο (66′ Βέρτσα), Ταρντέλι, Μπέτεγκα, Μπρέιντι, Φάνα (82′ Πραντέλι).

Το βίντεο μπορείτε επίσης να το παρακολουθήσετε στο κανάλι του youtube του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού www.youtube.com/user/palaimaxoipao στην ενότητα «Αγώνες ποδοσφαίρου».

Ετικέτες: Αγώνες ποδοσφαίρου. Παναθηναϊκός - Γιουβέντους.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.