Το ντεμπούτο του Ουίλκινς με την φανέλα του Παναθηναϊκού

Πριν από 18 χρόνια ο μεγάλος Ντομινίκ Ουίλκινς έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Τριφυλλιού κόντρα στον Πανιώνιο και τα «Πράσινα Νέα» θυμούνται την παρουσία του «Human Highlight Film» στο Τριφύλλι.

Είναι δίχως καμία απολύτως αμφιβολία η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ.

Το καλοκαίρι του 1995 ο Ντομινίκ Ουίλκινς αποφάσισε να αφήσει τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και τους Μπόστονς Σέλτικ για να φορέσει τα πράσινα του Παναθηναϊκού. Η είδηση της μεταγραφής έκανε τον γύρο του κόσμου. Κάτι απολύτως φυσιολογικό αφού οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι είχαν καταφέρει να φέρουν έναν παίκτη με εννιά συμμετοχές σε all star game, τον πρώτο σκόρερ του ΝΒΑ για τη σεζόν 1986 και μέλος των καλύτερων πεντάδων του καλύτερου Πρωταθλήματος από το 1986-1994.

Στις 1/10 του 1995 ο Ντομινίκ Ουίλκινς έπαιξε το πρώτου του επίσημο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο με τους πράσινους να επικρατούν με 92-86. Με αφορμή αυτό τα «Πράσινα Νέα» θυμούνται τη σχέση του Ντομινίκ με το Τριφύλλι.

Το χρονικό της μεταγραφής

Το φλερτ μεταξύ των δύο πλευρών είχε ξεκινήσει έναν χρόνο νωρίτερα, όμως ο Ντομινίκ Ουίλκινς δεν ήταν έτοιμος να αφήσει το ΝΒΑ για την Ευρώπη.

Στους Μπόστονς Σέλτικς όμως θα κάνει μια από τις χειρότερες χρονιές του και το καλοκαίρι του 1995 οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι τον ξαναπλησιάζουν και τον πείθουν να περάσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στα 36 του χρόνια. Το δέλεαρ που του πρόσφεραν άλλωστε ήταν τεράστιο αφού του έδωσαν συμβόλαιο αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων για δύο χρόνια!

Η αποθέωση σε αεροδρόμιο και ΟΑΚΑ

Η απόκτησή του έφερε ντελίριο στις τάξεις των πράσινων φιλάθλων. Έτσι, περισσότεροι από 4.000 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πήγαν στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτούν. Για χάρη του μάλιστα διακόπηκε και η κυκλοφορία στην παραλιακή αφού δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.

Αυτό όμως δεν ήταν τίποτα. Στην πρώτη προπόνηση στο ΟΑΚΑ υπήρχαν 10.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού, για χάρη του.. «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους. Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες εκδηλώσεις στο παρελθόν. Ήταν απίστευτο και δεν θα τους απογοητεύσω. Πριν φτάσω ένιωθα λίγο αμήχανος και νευρικός, αλλά το ξεπέρασα μόλις είδα τι γινόταν στο αεροδρόμιο …ηρέμησα», ήταν τα πρώτα λόγια του Αμερικανού σταρ.

Το πρώτο Ευρωπαϊκό

Ο Ντομινίκ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος αλλά το η κορυφαία του στιγμή ήταν δίχως αμφιβολία το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα.

Στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, ήταν συγκλονιστικός. Πέτυχε 35 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ, στη νίκη του Παναθηναϊκού με 81-71. Στον τελικό οι 16 πόντοι του μαζί με την τάπα του Στόγιαν Βράνκοβιτς ήταν ικανά να χαρίσουν τον πρώτο Ευρωπαϊκό στον Παναθηναϊκό.

Απολαύστε τρία βίντεο με τον μεγάλο Ντομινίκ Ουίλκινς

Ο Ντομινίκ κόντρα στον Ολυμπιακό

http://www.youtube.com/watch?v=sid4He6CWSc

Ο Ουίλκινς στο Φάιναλ Φορ

Η μεγάλη μονομαχία με τον Τζόρνταν

Τα βίντεο μπορείτε επίσης να τα παρακολουθήσετε στο κανάλι του youtube του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού www.youtube.com/user/palaimaxoipao στην ενότητα «Αθλητές Μπάσκετ».

Πηγή: prasinanea.gr

Ετικέτες: Αθλητές μπάσκετ. Ντομινίκ Ουίλκινς.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.