Η Καραφύλλη και το ρεκόρ που άντεξε 18 χρόνια

Επίδοση παγκόσμιας κλάσης και πανελλήνιο ρεκόρ από την εκ των κορυφαίων αθλητριών στίβου στην Ιστορία του Παναθηναϊκού…

Η δισκοβόλος Βάσω Καραφύλλη στο μίτινγκ στίβου «Τα Χρυσοστόμεια» στο γήπεδο του Πανιωνίου με επίδοση 55,10 μ. (οι άλλες δυο βολές 54,96 μ. και 54,98 μ.) θα πετύχει σαν σήμερα 4 Οκτωβρίου του 1975 ένα ελληνικό ρεκόρ που άντεξε 18 χρόνια, καθώς καταρρίφθηκε μόλις το 1993! Η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού που λογίζεται ως η κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών μετά την σφυροβόλο Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, κατέρριψε τον Οκτώβριο του 1975 το δικό της προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 54,26 μ..

Πολυσύνθετη αθλήτρια, απόλυτη κυρίαρχος του αθλήματος για μια δεκαετία, πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου δισκοβολίας στους Πανελλήνιους Αγώνες το 1968, 1972, 1973, 1976 και ακοντισμού το 1970. Η αθλήτρια από την Εδεσσα δεν περιορίστηκε μόνο σε εγχώριες διακρίσεις. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο δισκοβολίας στους Μεσογειακούς Αγώνες το 1975 πιστοποιώντας την κλάση της εντός και εκτός Ελλάδας..

Τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70 το τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού κυριαρχούσε στον χώρο σαρώνοντας τα πάντα και ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθούν οι αρμόδιοι ξανά με τον βασιλιά του αθλητισμού επαναφέροντας το Τριφύλλι στη φυσική θέση του, δηλαδή μετατρέποντάς το και πάλι σε «πρωταθλητή σ’ όλα σπορ παντοτινέ»…

Ετικέτες: Αθλήτριες στίβου. Βάσω Καραφύλλη.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.