Πρόκριση με 30άρα στο «εξοχικό»

Η μεγαλύτερη νίκη (81-51) σαν σήμερα (13/10/2005) επί του αιωνίου πελάτη στο «εξοχικό»

Σε παράσταση για ένα ρόλο και «πράσινη» επίδειξη δύναμης εξελίχθηκε το (κατ’ ευφημισμόν, όπως αποδείχτηκε) ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου μπάσκετ στις 13 Οκτωβρίου του 2005. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με το επιβλητικό 81-51, σημείωσαν τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους εκτός έδρας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε και από επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, αλλά και με την αστυνομία, τόσο εκτός όσο και εντός γηπέδου. Οι δύο τελευταίες περίοδοι έγιναν μέσα σε αποπνικτική ατμόσφαιρα μετά τις ρίψεις φωτοβολίδων στο 3ο δεκάλεπτο (που… συνοδεύτηκε με «βροχή» αντικειμένων).

Στο αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ από την αρχή της αναμέτρησης και όσο ο χρόνος κυλούσε τόσο η υπέρ του διαφορά διευρυνόταν.

Η πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των «πράσινων» εγκλώβισε τους παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας, η επίθεση ταυτόχρονα έβαζε τους πόντους που ήθελε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και έτσι η διαφορά πήγε γρήγορα στο +12 (23-11 στο 8′).

Πέντε παίκτες των «πράσινων» τελείωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων, με πρώτο σκόρερ τον Μάικ Μπατίστ με 14.

Τα δεκάλεπτα: 16-25, 31-42, 41-63, 51-81.
ΟΣΦΠ: Χατζής 6 (2), Ζουκάουσκας 4, Έντνι 7 (1), Ράντσικ, Ζίζιτς 7, Βασιλόπουλος 6 (1), Σχορτσιανίτης 12, Σεϊμπούτις 4, Αργυρόπουλος, Μπάρλος, Καλαϊτζίδης, Πρίντεζης, Αγαδάκος, Λιούις 5.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Αλβέρτης 11 (2), Τομάσεβιτς 3, Λάκοβιτς 10 (2), Διαμαντίδης 8, Στσεπάνοβιτς, Μπατίστ 14, Σπανούλης 10 (1), Φέμερλινγκ 2, Χατζηβρέττας 10 (2), Τσαρτσαρής 6, Παπανικολάου 3, Καλαϊτζής, Σάκοτα 4.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές της 30άρας, καθώς και πρωτοσέλιδα της επόμενης ημέρας

Το βίντεο μπορείτε επίσης να το παρακολουθήσετε στο κανάλι του youtube του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού www.youtube.com/user/palaimaxoipao στην ενότητα «Αγώνες Μπάσκετ».

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες μπάσκετ. Τα ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.