Το αντίο του μεγάλου – «μικρού» και η γκολάρα του Εκι

20 Οκτωβρίου 2013 - ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΒΙΝΤΕΟ

Το τελευταίο ματς του Δημήτρη Σαραβάκου με τον Αθηναϊκό και η ισοπαλία (2-2) απέναντι στην Αρσεναλ με το ασύλληπτο σουτ του Εκι Γκονζάλες!

Δώδεκα λεπτά. Αυτός ήταν ο χρόνος συμμετοχής στο αποχαιρετιστήριο ματς του μεγαλύτερου σύγχρονου Ελληνα σταρ που φόρεσε την πράσινη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος. Ηταν 20 Οκτωβρίου του 1997 στην αναμέτρηση με τον Αθηναϊκό, όταν ο αγαπημένος «Μητσάρας» της εξέδρας του Παναθηναϊκού κρέμασε τα παπούτσια του.

Μάλιστα μπαίνοντας ως αλλαγή στο 78′ σε ένα παιχνίδι όπου το Τριφύλλι επικράτησε με 4-1, ο Σαραβάκος είχε σουτ στο δοκάρι με το οποίο αποχαιρέτησε την αγωνιστική δράση, έχοντας κατακτήσει τρία πρωταθλήματα (1986, 1990, 1991), έξι κύπελλα με τον Παναθηναϊκό (1986, 1988, 1991,1993, 1994) και δύο Super Cup με τον Παναθηναϊκό (1988, 1993), ενώ συμμετείχε στο Μουντιάλ 1994 με την εθνική Ελλάδας, στο πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 1991-92 όταν η φάση των ομίλων έγινε στα προημιτελικά και ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη Σαμπντόρια, τον Ερυθρό Αστέρα και την Αντερλεχτ.

Ευρω-μάχες
Ο νταμπλούχος της περιόδου 2003-04 συμμετείχε στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και στις 20 Οκτωβρίου του 2004 αντιμετώπισε στο γήπεδο της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας» την Αρσεναλ, που προερχόταν από την κατάκτηση του νταμπλ στην Αγγλία χωρίς ήττα!

Το τελικό 2-2 επιβεβαίωσε την ευρωπαϊκή ταυτότητα των δύο αντιπάλων. Το σκορ άνοιξε ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ στο 18′, ενώ η ισοφάριση ήρθε στο 65′ με το γκολ – ποίημα του Εκι Γκονζάλες με ασύλληπτη λόμπα από πολύ πλάγια που κρέμασε τον Γενς Λέμαν. Το 1-2 πέτυχε ο Τιερί Ανρί σε υποδειγματική αντεπίθεση των Λονδρέζων, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Εμάνουελ Ολιζαντέμπε με κεφαλιά στο 82′.

Αυτή η ισοπαλία με την Αρσεναλ και το 0-0 απέναντι στη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ δυο χρόνια αργότερα, θα ήταν τα τελευταία «μεγάλα» ευρωπαϊκά αποτελέσματα του Τριφυλλιού, καθώς η αποδόμηση της ομάδας των ευρω-επιτυχιών είχε ήδη αρχίσει από τη διοίκηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Φωτεινή εξαίρεση της μιζέριας η διετία της πολυμετοχικότητας όπου ξαναμύρισε Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό!

Δείτε το γκολ του Γκονζάλες:

Τα βίντεο μπορείτε επίσης να τα παρακολουθήσετε στο κανάλι του youtube του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού www.youtube.com/user/palaimaxoipao στην ενότητα «Αθλητές Ποδοσφαίρου».

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αθλητές ποδοσφαίρου. Δημήτρης Σαραβάκος. Έκι Γκονζάλες.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.