«Μητσάρα, μητσάρα…»

Πέρασαν 22 χρόνια από τη σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού επί της Γκέτεμποργκ με 2-0 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, έπειτα από εκπληκτική εμφάνιση του Δημήτρη Σαραβάκου…

Με τον «εξολοθρευτή» Δημήτρη Σαραβάκο σε δαιμονιώδη ημέρα, ο Παναθηναϊκός σαν σήμερα στις 23 Οκτωβρίου του 1991 θα επιβληθεί επί της… αγαπημένης του Γκέτεμποργκ με 2-0 και θα θέσει τις βάσεις για την είσοδο στην τελική φάση του τότε Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Παναθηναικός θα προηγηθεί στο σκορ με ένα εκπληκτικό χτύπημα φάουλ του «Μητσάρα», ενώ ο ίδιος παίκτης θα δώσει πάσα «πάρε-βάλε» στον Σπύρο Μαραγκό για να διαμορφωθεί το τελικό 2-0.

Σε ένα σχεδόν κατάμεστο (60.000) ΟΑΚΑ ο Παναθηναικός του Βασίλη Δανιήλ έπιασε υψηλή απόδοση, με τους Σαραβάκο-ΑποστολάκηΧριστοδούλου-Μαραγκό να κάνουν ό,τι θέλουν τη σουηδική άμυνα, προσέφερε θέαμα και ουσία και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στους τότε πειραματικούς ομίλους της διοργάνωσης.

Το τελικό αποτέλεσμα φάνταζε φτωχό αλλά παρόλα αυτά η πρόκριση έπρεπε να περάσει από το παγωμένο Ούλεβι λίγα βράδια αργότερα. Εκεί, με πρωταγωνιστή ξανά τον Δημήτρη Σαραβάκο που πέτυχε 2 τέρματα (το δεύτερο είναι ένα από τα καλύτερα γκολ που έχει βάλει ποτέ ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού), το Τριφύλλι θα προκριθεί στο πρώτο Τσάμπιονς Λίγκ.

Τα βίντεο μπορείτε επίσης να τα παρακολουθήσετε στο κανάλι του youtube του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού www.youtube.com/user/palaimaxoipao στην ενότητα «Αθλητές Ποδοσφαίρου».

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αθλητές ποδοσφαίρου. Δημήτρης Σαραβάκος.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.