Η «τεσσάρα» του Βλάχου

Τέσσερα γκολ στον Ολυμπιακό έβαλε ο Παναθηναϊκός, σαν σήμερα στις 8 Νοεμβρίου του 1987, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Βλάχο!

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μπήκε με το… αριστερό στο πρωτάθλημα της περιόδου 1987-88 με απρόσμενες ήττες από Καλαμαριά και Πανσερραϊκό και να έχασε στο τέλος τον τίτλο, ωστόσο στα ντέρμπυ αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι ψυχή. Έτσι στις 8 Νοεμβρίου του 1987, σαν σήμερα, οι «πράσινοι» φιλοξενήθηκαν από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και τον… φιλοδώρησαν με τέσσερα τέρματα.

Η ομάδα του Βασίλη Δανιήλ μπήκε ψυχωμένα στο γήπεδο, το οποίο φλεγόταν, με τους οπαδούς του Τριφυλλιού να έχουν κερδίσει τη «μάχη της κερκίδας», και προηγήθηκε νωρίς με αυτογκόλ του Πέτρου Μίχου, έπειτα από προσπάθεια του Λύσανδρου Γεωργαμλή.

Ο Ζεληλίδης ισοφάρισε προσωρινά για τους γηπεδούχους στο 21΄, όμως ο Παναθηναϊκός, η υπεροχή του οποίου ήταν φανερή στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Βαγγέλη Βλάχο.

Τα τέρματα του Παναθηναϊκού τριπλασίασε με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, στο 46’, ο «μεγάλος μικρός» Δημήτρης Σαραβάκος, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 88΄ ξανά ο Βλάχος.

Η μεγαλειώδης νίκη του Τριφυλλιού έφερε έκσταση στο «πράσινο» στρατόπεδο και κατήφεια στην απέναντι πλευρά και υπήρξε η αφορμή για την απόλυση του Αλκέτα Παναγούλια από το πόστο του προπονητή των «ερυθρολεύκων».

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αθλητές ποδοσφαίρου. Βαγγέλης Βλάχος.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.