Όταν Γκομέλσκι και ΤΣΣΚΑ υπέκυψαν στον Παναθηναϊκό!

Σαν σήμερα το δευτερόλεπτο που έστειλε τον Παναθηναϊκό στους «6» του Κυπέλλου Πρωταθλητριών…

Ο πρωτοπόρος στις διεθνείς διακρίσεις Παναθηναϊκός σαν σήμερα 12 Νοεμβρίου του 1981 πανηγύρισε μια από τις μεγαλύτερες νίκες του στο μπάσκετ, έστω κι αν αυτή δεν ήταν σε τελικό, ούτε καν σε ημιτελικό, αλλά στη φάση των ομίλων για την πρόκριση στην εξάδα του Κυπέλλου Πρωταθλητριών!

Στην πρεμιέρα το Τριφύλλι αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα όπου και ηττήθηκε 83-80 (Τόμπσον 21, Στεργάκος 18, Γούλποκ 16, Κοκολάκης 11, Κορωναίος 10, Βίδας 2 και ο τραυματίας Κόντος 2), ενώ στην συνέχεια υποδέχτηκε την Λέφσκι στην Αθήνα την οποία κέρδισε άνετα 90-78 (Κόντος 22, Στεργάκος 14, Κορωναίος 14, Τόμπσον 12, Βίδας 12, Γούλποκ 10, Ιωάννου 4, Κοκολάκης 2).

Το ματς με τους Σοβιετικούς στον «Τάφο του Ινδού» είχε χαρακτήρα τελικού, καθώς ο Παναθηναϊκός ήθελε νίκη με τέσσερις πόντους διαφορά. Όλα μοιάζουν να έχουν τελειώσει όταν ένα δευτερόλεπτο πριν την λήξη και το σκορ στο 85-83 και η ομάδα της ΤΣΣΚΑ κέρδισε φάουλ με τον Μελέσκιν. Η «αλεπού των πάγκων», ο Αλεξάντερ Γκομέλσκι, δίνει εντολή να αστοχήσει σε μία βολή ο παίκτης του, ώστε να αποφευχθεί η παράταση, ωστόσο εκείνος χάνει και τις δύο!

Στην διεκδίκηση του ριμπάουντ η μπάλα βγήκε αμέσως πλάγια χωρίς να τρέξει ο χρόνος. Στην επαναφορά ο Κόντος κάνει μια γρήγορη προσποίηση στον μοιραίο όπως αποδείχθηκε Μελέσκιν κέρδισε φάουλ και ο μεγάλος σκόρερ του Παναθηναϊκού ευστοχώντας στις δύο βολές δίνει την πανηγυρική πρόκριση στο Τριφύλλι.

Απολαύστε στο βίντεο που ακολουθεί μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές στιγμές του μπασκετικού Παναθηναϊκού στον «Τάφο του Ινδού», όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο…

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες μπάσκετ.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.