Πρωταθλητής στο πένταθλο

Σαν σήμερα 15 Νοεμβρίου του 1980, το Τριφύλλι πρόσθετε στη συλλογή του ακόμη έναν Πανελλήνιο τίτλο.

Το τμήμα μοντέρνου πεντάθλου του Τριφυλλιού ήταν από τα τελευταία που συστάθηκαν, όμως παρά το σύντομο διάστημα λειτουργίας του είχε αξιόλογες διακρίσεις στον ελληνικό χώρο. Ιδρύθηκε το 1978 συμμετείχε στο πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ κατά το ίδιο έτος και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του δύο χρόνια αργότερα, σαν σήμερα 15 Νοεμβρίου του 1980.

Το GreenZone θυμάται:

Πρωταγωνιστές της πρωταθλήτριας ομάδας του 1980 ήταν οι Δημήτρης και Κώστας Τουρναβίτης, Παντελίδης, Νίκος Βλαχόπουλος, Αρης Θαμβόπουλος, Δημήτρης Ζυγούρας, Διονύσης Λιβέρης, Ιωαννίδης. Ο Δημήτρης Τουρναβίτης εγκατέλειψε την ενεργό δράση ακολουθώντας τον δρόμο της προπονητικής, ενώ η ομάδα εξακολουθούσε να αγωνίζεται με σχεδόν την ίδια σύνθεση για τα επόμενα χρόνια τερματίζοντας στην πρώτη τριάδα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Σε διεθνές επίπεδο οι διακρίσεις περιορίστηκαν στα πρωταθλήματα εφήβων αρχικά από τον Δημήτρη Τουρναβίτη το 1980 και ακολούθως από τον Πάναγιώτη Κάστορα οι οποίοι τίμησαν εκτός από το Τριφύλλι και το εθνόσημο.

Ανάμεσα στους αθλητές που διακρίθηκαν στο τέταρτο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε το 1980 ήταν ο Λιβέρης με 196/200 στην σκοποβολή (1.044 βαθμούς) που έγινε στο σκοπευτήριο Υμηττού και ο Θαμβόπουλος στην κολύμβηση στο ΟΑΚΑ με 3.32.04 (1.176 βαθμούς) και ο ίδιος στον ανώμαλο δρόμο στην Καλογρέζα με 9.15 (1.300 βαθμούς), ενώ βαθμούς σε όλα τα αθλήματα πρόσφεραν οι Κώστας (4.364) και Δημήτρης Τουρναβίτης (3.008). Το αγώνισμα της ιππασίας έγινε στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού ιππικού ομίλου στον Παράδεισο Αμαρουσίου, ενώ η ξιφομαχία διεξήχθη στο οπλασκητήριο Παπάγου.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον τίτλο με 10.416 βαθμούς, ενώ δεύτερος ήταν ο Πανελλήνιος με 10.304. Ενδεικτικό της αθλητικής ισχύος του Τριφυλλιού εκείνη την εποχή είναι το γεγονός ότι την τρίτη θέση πήρε η Β’ ομάδα του Παναθηναϊκού με 6.332 βαθμούς…

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Μοντέρνο πένταθλο.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.