Το 30ό πρωτάθλημα για τις «πράσινες γροθιές»

28 Νοεμβρίου 2012 - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ

Επιστροφή στην κορυφή για τους πυγμάχους του Παναθηναϊκού, πριν από ακριβώς έναν χρόνο, σαν σήμερα στις 28 Νοεμβρίου 2011…

Ένας ακόμη τίτλος προστέθηκε στην συλλογή του Παναθηναϊκού σαν σήμερα, στις 28 Νοεμβρίου 2011. Το τμήμα της πυγμαχίας, ένα άθλημα με μεγάλη παράδοση για το Τριφύλλι επανήλθε στην κορυφή. Οι «πράσινες γροθιές» κυριάρχησαν σε ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα και τελικά κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχία 2011 διεξήχθη από τις 25 μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ελευθερούπολης Καβάλας.

Οι πυγμάχοι του Παναθηναϊκού, με τη δεύτερη θέση του Τσινάκη στα 64 κιλά, τη δεύτερη θέση του Ριτζάκη στα 69 κιλά και τέλος την πρωτιά του Μπερδέση στα 81 κιλά θα καταλάβουν την πρώτη θέση στην κατάταξη με 22 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τους Μαχητές Νέας Πέραμου με 13.

Η πολύ καλή δουλειά όλου του τιμ, υπό τις εξαιρετικές οδηγίες των προπονητών Μπακρισιώρη και Χαρίση, απέδωσε καρπούς και ανέβασε στο βάθρο τον Παναθηναϊκό για 30η φορά στην ιστορία του!

Ο Παναθηναϊκός παραμένει ο σύλλογος με τις περισσότερες κατακτήσεις από το 1949, όταν και διοργανώθηκε το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα πυγμαχίας, μέχρι σήμερα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στα πρώτα 30 χρόνια (1949-1979) ο Παναθηναϊκός είχε πανηγυρίσει 22 κατακτήσεις πρωταθλημάτων!

Το τελευταίο «πράσινο» πρωτάθλημα πριν το περυσινό, κατακτήθηκε το 1998, όταν ο Παναθηναϊκός με σαρωτικές εμφανίσεις και πρωτιές στα 71, 51, 63,5, 67 και 91+ κιλά είχε συγκεντρώσει 108 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη την ΑΕΚ με 51.

Το άθλημα δυστυχώς παραμένει μακριά από την αίγλη του παρελθόντος, με τις συνθήκες προπόνησης των αθλητών να μην είναι οι πιο κατάλληλες και η οικονομική ενίσχυση να παραμένει πενιχρή, καθιστώντας τον αυτοκράτορα του αθλήματος σε παθητικό ρόλο και περιμένοντας εκλάμψεις όπως η περσινή.

Δυστυχώς, η πυγμαχία δεν έχει την αντίστοιχη προβολή άλλων εμπορικότερων σπορ και όπως ο υπόλοιπος ερασιτέχνης του Παναθηναϊκού λειτουργεί με το μεράκι και τα χρήματα που βάζει από την τσέπη του ο πρόεδρος Αχιλλέας Μακρόπουλος, αλλά και με την πρωτοβουλία κάποιων πραγματικών αφανών ηρώων του Συλλόγου. Άλλωστε και όταν κάποιοι άλλοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη, τα χρήματα… έκαναν φτερά και βρέθηκαν ξαφνικά σε άλλο τμήμα από ό,τι ήταν ο αρχικός προορισμός τους.

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Πυγμαχία.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.