Πρώτη φορά με το Τριφύλλι για τον Βαζέχα

Σε ισόπαλο (0-0) ντέρμπι με την ΑΕΚ φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα του Παναθηναϊκού ο Κριστόφ Βαζέχα.

O αγαπημένος «Χρηστάρας» της πράσινης εξέδρας στην πρώτη του εμφάνιση με το Τριφύλλι στο στήθος

Ο μεγαλύτερος κανονιέρης της ιστορίας του Παναθηναϊκού, ο Κριστόφ Βαζέχα, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του συλλόγου σε επίσημο ματς στις 17 Δεκεμβρίου του 1989. Το εκπληκτικό είναι ότι στην πρώτη του εμφάνιση ο «Χρηστάρας» φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 7 στην πλάτη!

Το αθηναϊκό ντέρμπι έληξε ισόπαλο 0-0 και έτσι ο Πολωνός, ο οποίος είχε αποκτηθεί μόλις έξι μέρες νωρίτερα από τη Ρουχ Χορζόφ, δεν κατάφερε να συνδυάσει το ντεμπούτο του με ένα γκολ. Παρέμεινε στην ομάδα μέχρι το τέλος της καριέρας του, το 2004, συνολικά για δεκαπέντε χρόνια. Συνολικά στο πρωτάθλημα πέτυχε 244 γκολ σε 403 αγώνες και αναδείχθηκε τρεις φορές πρώτος σκόρερ (1994, 1995, 1998), ενώ σε 63 ευρωπαϊκά ματς είχε 24 γκολ.

Μετά τη λήξη του αθηναϊκού ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Βαζέχα παραδέχτηκε ότι «η ατμόσφαιρα ήταν ανεπανάληπτη και ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα, καθώς στην Πολωνία δεν συνηθίζονται παρόμοιες εκδηλώσεις» ενώ από την πρώτη στιγμή ευχαρίστησε τον κόσμο. «Ευχαριστώ από την καρδιά μου για την υποδοχή» είπε. Αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι ο Βαζέχα σημείωσε ότι «ήταν μια σκληρή μάχη όπου εμείς θέλαμε τη νίκη περισσότερο. Προσωπικά προσπαθώ να παίζω καλή μπάλα».

Σε εκείνο το ντέρμπι ο Κριστόφ Βαζέχα (ή Βάρζιχα όπως λέγεται στα πολωνικά), βρήκε απέναντί του τον συμπατριώτη του μέσο της ΑΕΚ Οκόνσκι: «Είπαμε ένα γεια πριν το ματς, ενώ στο τέλος ανταλλάξαμε ευχές» τόνισε ο ποδοσφαιριστής που θα εξελισσόταν στον μεγαλύτερο σκόρερ του Παναθηναϊκού, υπογραμμίζοντας από τις πρώτες ημέρες που βρέθηκε  στην Ελλάδα ότι «έχω ξετρελαθεί με το ελληνικό φαγητό».

Αμέσως μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Βαζέχα αναχώρησε για την Πολωνία όπου πέρασε τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και επέστρεψε τις πρώτες ημέρες του 1990.

Το GreenZone βρήκε και ξεδιάλεξε τις καλύτερες στιγμές του «πρωτάρη» Χριστόφ Βαζέχα στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Παρακολουθήστε τον!

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αθλητές ποδοσφαίρου. Κριστόφ Βαζέχα.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.