Η μεγάλη επιστροφή του «στρατηγού»!

«Θα κορνιζάρω το δελτίο, για να το βλέπουν τα παιδιά μου», είπε σαν σήμερα το 1979 ο Μίμης Δομάζος, όταν επέστρεφε στον Παναθηναϊκό από το ολιγόμηνο πέρασμά του από την ΑΕΚ!

Το 1978 ήταν η χρονιά των μεγάλων αλλαγών. Ο «στρατηγός» του Παναθηναϊκού Μίμης Δομάζος δοκίμαζε τα «κιτρινόμαυρα», ο «ψηλός» Αντώνης Αντωνιάδης τα «ερυθρόλευκα», ενώ αντίστροφη πορεία, από τον Πειραιά προς την Αθήνα, ακολουθούσε ο Γιώργος Δελικάρης. Στην περίπτωση του πρώτου η τάξη αποκαταστάθηκε λίγους μήνες μετά, την επόμενη περίοδο, σαν σήμερα στις 24 Δεκεμβρίου 1979.

Η νέα διοίκηση του Παναθηναϊκού, στο επαγγελματικό πλέον ποδόσφαιρο, αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο δώρο στους φίλους του Τριφυλλιού. Έτσι, παραμονή των Χριστουγέννων του 1979, έντυσε ξανά στα πράσινα το Μίμη Δομάζο.

Ο καλύτερος, για πολλούς, Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών τα είχε «σπάσει» αρχικά με τον προπονητή Κάζιμιρ Γκόρσκι από την περίοδο 1977-78, και το γυαλί ράγισε έπειτα από έντονες διαφωνίες και διενέξεις με τον Αντώνη Μαντζεβελάκη την επόμενη περίοδο.

«Μία παρένθεση 22 μηνών τελειώνει για το Μίμη Δομάζο. Πανευτυχής ο “στρατηγός” υπογράφει το δελτίο του στον Παναθηναϊκό, παρουσία του προέδρου κ. Γ. Βαρδινογιάννη, του προπονητή Πεζάολα και κ. Κ. Πλακουδάκη», γράφει σαν σήμερα στις 24 Δεκεμβρίου 1979 η εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ».

«Αυτό το δελτίο θα το κορνιζάρω, για να το βλέπουν τα παιδιά μου», δήλωσε ο ποδοσφαιριστής την ημέρα που υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Επιθυμία του γίγαντα Δομάζου ήταν να κλείσει την καριέρα του στο γήπεδο που λάτρεψε και μέσα στο οποίο γνώρισε την αποθέωση. Πράγματι, με το τέλος της περιόδου ο «Στρατηγός» κρέμασε τα παπούτσια του, χωρίς όμως δυστυχώς, να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Δομάζος μπορεί να μην σκόραρε στα 12 ματς που αγωνίστηκε, όμως απέδειξε πως όσο και αν είχαν περάσει τα χρόνια, ο ίδιος διέθετε πολλά αποθέματα ψυχικών και σωματικών δυνάμεων ακόμα, με την ηγετική του παρουσία στο νικηφόρο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, στις 13 Ιανουαρίου του 1980.

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αθλητές ποδοσφαίρου. Μίμης Δομάζος.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.