Πιο πολλοί… δεν γίνεται!

Το «πράσινο» ρεκόρ εισιτηρίων σε ποδοσφαιρικό αγώνα που παραμένει ακατάρριπτο μέχρι σήμερα! Σαν σήμερα 5/1 1986 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1.

Στο δρόμο για το νταμπλ της περιόδου 1985-86 ο Παναθηναϊκός συνάντησε την ΑΕΚ σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από την κοσμοπλημμύρα των «πράσινων» φιλάθλων που γέμισαν ασφυκτικά τις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Σαν σήμερα, στις 5 Ιανουαρίου 1986, 74.473 φίλοι του Τριφυλλιού παρακολούθησαν τη νίκη της ομάδας τους, ρεκόρ το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα ακατάρριπτο σε αγώνα πρωταθλήματος!

Το GreenZone θυμάται:

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3’ ο Δημήτρης Σαραβάκος. Ο Ντίνος Μπαλλής μείωσε στο 33΄ για την ΑΕΚ, και το γκολ της νίκης του Παναθηναϊκού πέτυχε στο 56΄ ο Κώστας Αντωνίου. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών και των διοικούντων του Τριφυλλιού για τη διαιτησία της αναμέτρησης. «Φώναξαν» τόσο για το γκολ του Μπαλλή, το οποίο έπρεπε -όπως τόνιζαν- να ακυρωθεί ως οφσάιντ, όσο και για το σκληρό παιχνίδι των παικτών της Ένωσης.

Ο τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης (που είχε αποκτηθεί εκείνη την περίοδο από τον Ολυμπιακό, όπως και ο Νίκος Βαμβακούλας) αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με πρόβλημα στο γόνατο.

Το παιχνίδι ήταν το τελευταίο του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος και η νίκη χάρισε στον Παναθηναϊκό τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα (23 βαθμούς, δεύτερος ο Άρης με 22, τρίτη η ΑΕΚ με 19).

Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε και σε όλο τον δεύτερο γύρο πρώτος στη βαθμολογία και παρόλο που προς το τέλος της χρονιάς «τρόμαξε» με ήττες από τον ΟΣΦΠ και την Καλαμαριά, εν τέλει κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος.

Τα πανηγύρια διπλασιάστηκαν όταν μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε και Κυπελλούχος (απέκλεισε στον ημιτελικό την ΑΕΚ και διέσυρε τον Ολυμπιακό στον τελικό με 4-0), φτάνοντας στο τέταρτο νταμπλ της ιστορίας του.

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες ποδοσφαίρου.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.