Ρεκόρ εισιτηρίων με Εθνικό

Τα… ραδιοφωνάκια σκέπασαν τις μουρμούρες για τη μέτρια εμφάνιση στον δρόμο προς το νταμπλ της περιόδου 1985-86.

Ρεκόρ εισιτηρίων με Εθνικό

Ο αγαπημένος «Μητσάρας» της πράσινης εξέδρας στέλνει με κοντινή προβολή για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Κάραλιτς

Τριανταπέντε χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού είδαν την ομάδα του Πίτερ Πάκερτ να κερδίζει άνετα (2-0) τον Εθνικό χάρη σε δύο γρήγορα γκολ του Δημήτρη Σαραβάκου (8’, 25’). Εκείνη την αγωνιστική περίοδο (1985-86) ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ καταρρίπτοντας παράλληλα κάθε ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων, καθώς τους αγώνες πρωταθλήματος παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 44.942 φίλοι του Τριφυλλιού. Αντίστοιχα τα 34.155 εισιτήρια που κόπηκαν στην αναμέτρηση με τον Εθνικό είναι τα περισσότερα στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό.

Βέβαια, η διοίκηση του Γιώργου Βαρδινογιάννη σταδιακά άρχισε να κατεβάζει τον πήχη και αναλογικά άρχισε να εγκαταλείπει η πλατιά μάζα των φίλων του Τριφυλλιού το γήπεδο! Για την ακρίβεια έπρεπε να περάσουν 22 χρόνια και να φτάσουμε στη διετία 2008-2010 για να ξαναζήσει ο Παναθηναϊκός αντίστοιχες στιγμές με παικταράδες στο γήπεδο και χαμόγελα στις γεμάτες εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Η μέτρια απόδοση του Τριφυλλιού εκείνο το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου του 1986 πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς οι φίλοι του Παναθηναϊκού άκουγαν απ’ τα τρανζιστοράκια τους ότι την ίδια ώρα οι συνδιεκδικητές του τίτλου Αρης, Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχαν σημαντικές βαθμολογικές απώλειες γεγονός που επέτρεψε στο Τριφύλλι να ξεφύγει τέσσερις βαθμούς στην κορυφή!

Παναθηναϊκός (Π. Πάκερτ): Σαργκάνης, Γεωργαμλής, Καρούλιας, Βλάχος, Ζάετς, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου, Χαραλαμπίδης (63’ Θ. Δημόπουλος), Ρότσα, Χρ. Δημόπουλος.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης όπως τις περιγράφει ο Γιάννης Διακογιάννης, ενώ μετά το δεύτερο γκολ του Σαραβάκου ακούγεται η τότε υπεύθυνη επικοινωνίας της ΠΑΕ Λιάνα Κανέλλη απ’ τα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ:

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες ποδοσφαίρου.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.