Η υποταγή της Σεβίλλης στη Λεωφόρο

Η γκολάρα του Βύντρα με τη Σεβίλλη και το εξαιρετικό στήσιμο του Φυλακούρη στο Παναθηναϊκός – Σεβίλλη, σαν σήμερα στις 16/2 2005…

Η υποταγή της Σεβίλλης στη Λεωφόρο

Με τον Τότη Φυλακούρη ως υπηρεσιακό προπονητή, ο Παναθηναϊκός κέρδισε στη Λεωφόρο με 1-0 τη Σεβίλλη, χάρις σε έναν «κεραυνό» του Λουκά Βύντρα, σαν σήμερα στις 16 Φεβρουαρίου του 2005.

Το Τριφύλλι προερχόταν από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είχε τερματίσει τρίτο με 9 βαθμούς (2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα) με αντιπάλους τις Αϊντχόφεν, Ρόζενμποργκ και Άρσεναλ.

Μπροστά σε 12.000 περίπου οπαδούς του (και 600 Ισπανούς) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, υπό του βλέμμα του νέου του τεχνικού Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ο Παναθηναϊκός υπέταξε μία ισπανική ομάδα που είχε σπουδαίους αστέρες στη σύνθεσή της.

Ο Τότης Φυλακούρης έστησε εξαιρετικά την ομάδα , διάβασε τον τρόπο ανάπτυξης των Ισπανών του Χοακίν Καπαρός και κέρδισε το χειροκρότημα της κερκίδας.

Κράτησε το μηδέν παθητικό χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα, δημιούργησε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και το γκολ ήρθε στο 76΄ από τον Λουκά Βύντρα, με μια πανέμορφο σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει δυνατά και μόλις στο 3΄ ο Φάνης Γκέκας έχασε ευκαιρία μέσα από την περιοχή που εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ Εστέμπαν, ενώ στο 4΄ ο Ντάνι Άλβες έδιωξε τελευταία στιγμή την μπάλα, πάνω στη γραμμή, έπειτα από προσπάθεια και πάλι του Γκέκα.

Ο Λαρισαίος επιθετικός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 11΄, καθώς πλάσαρε χλιαρά σε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε στο γήπεδο και στο 35΄ χάθηκε νέα ευκαιρία με διαδοχικά σουτ των Γκέκα, Γκονζάρες και Μινχ που εξουδετερώθηκαν.

Η λύτρωση ήρθε τελικά στο δεύτερο ημίχρονο με τη «φωτοβολίδα» του Βύντρα. Από το σημείο εκείνο και μετά ο αγώνας «άνοιξε» και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη.

Στο 77΄ ο Κωνσταντίνου με κεφαλιά έχασε μοναδική ευκαιρία, ενώ στο 85΄ η ολιγωρία του Γκέκα και η πάσα σε δεύτερο χρόνο στον Κωνσταντίνου στέρησαν από τον Παναθηναϊκό το 2-0.

Η Σεβίλλη θα μπορούσε να «κλέψει» την ισοπαλία στο 86΄, όταν ο Μπαπτίστα σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, αλλά απομάκρυνε σωτήρια ο Κώτσιος.

Πανευτυχής ο Τότης Φυλακούρης δήλωσε με την λήξη του αγώνα:

«Χίλια αύριο δεν κάνουν ένα σήμερα. Δοξάζω τον Θεό που τέλειωσε το παιχνίδι και είμαι δυνατός όπως πριν. Το πρωί μπορώ να πάω στο κελάρι μου ευτυχισμένος. Εύχομαι στο νέο προπονητή να πετύχει και να μείνει για πάντα εδώ».

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Μινχ, Βύντρα, Μόρις, Κώτσιος, Γκούμας, Σκάτσελ (52′ Κωνσταντινίδης), Μπασινάς, Γκονζάλες, Γκέκας, Κωνσταντίνου (87′ Μάριτς).

 

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες ποδοσφαίρου.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.