Η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στο αθηναϊκό ντέρμπι

Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός του Μουνιόθ κατατρόπωνε με 1-4 την ΑΕΚ, με τον Νίνη να πραγματοποιεί τεράστια εμφάνιση και τον Σαλπιγγίδη να πετυχαίνει μία ασύλληπτη γκολάρα!

Η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στο αθηναϊκό ντέρμπι

Η ημέρα άνοιξε με λόγια μεγάλα και βαριά, του τύπου «γενιά της φάπας» από κιτρινόμαυρες εφημερίδες που φαίνεται δεν είχαν ακουστά το ρητό «καλύτερα να μασάς…». Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν τέσσερα γκολ στην ΑΕΚ.

Σαν σήμερα, στις 18 Φεβρουαρίου 2007, το Τριφύλλι κέρδιζε την ΑΕΚ με 1-4, έχοντας ως καλύτερο της αναμέτρησης τον Σωτήρη Νίνη.

Ο «μικρός» που διένυε την πρώτη του χρονιά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο πραγματοποίησε την καλύτερη μέχρι τότε εμφάνισή του με τα πράσινα, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και δημιούργησε άλλα δύο!

Σωτήρης ΝίνηςΟι «πράσινοι» πήρα τα ηνία του αγώνα από νωρίς. Μόλις στο 3΄ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά ο Γιάννης Γκούμας, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σωτήρη Νίνη. Ο «Σωτηράκης» από δημιουργός έγινε σκόρερ στο 8΄, πετυχαίνοντας ένα φανταστικό γκολ που χειροκροτήθηκε και από μερίδα φίλων της ΑΕΚ.

Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, στο 24ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός του Βίκτορ Μουνιόθ τριπλασίασε τα τέρματα του με έναν «κεραυνό» του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο επιθετικός δοκίμασε το πόδι του από δύσκολη θέση, σημαδεύοντας την κλειστή γωνία του Σορεντίνο και δικαιώθηκε.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, οι φίλαθλοι άρχιζαν να αποχωρούν και το δεύτερο ημίχρονο ήταν τυπική διαδικασία.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 66΄ ο Αντρέας Ίβανσιτς. Ο Αυστριακός εκμεταλλεύτηκε μπαλιά – διαβήτη 40 μέτρων του Νίνη, ντρίπλαρε εξαιρετικά τον Παπασταθόπουλο και με σουτ με το δεξί έγραψε το 4-0.

Η μοναδική απάντηση της ΑΕΚ ήρθε ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το ενενηντάλεπτο, σε μία φάση που ο Καπετάνος ξέφυγε από τον Μπίσκαν, χρησιμοποιώντας και το χέρι.

Το 1-4 είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στο κλασικό αθηναϊκό ντέρμπυ της Α΄ Εθνικής, μετά από το 0-3 της 3ης Μαρτίου 1987 (Σαραβάκος, Καραβίδας, Μπατσινίλας).

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες ποδοσφαίρου. Σωτήρης Νίνης.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.