Η ομάδα βόλλεϋ Νεανίδων του Παναθηναϊκού είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος πανηγυρικά, συντρίβοντας με 3-0 σετ τον Αίαντα Ευόσμου! Κουβάρι με τον κόσμο έγιναν οι παίχτριες μετά τη λήξη του ματς. MVP η Βασιλαντωνάκη.

Η κούπα βάφτηκε πράσινη!

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στις Νεανίδες για δεύτερη φορά στην ιστορία του (η πρώτη το 1991), κερδίζοντας στον τελικό του Άργους με 3-0 σετ τον Αίαντα Ευόσμου. Στον δρόμο προς τον τίτλο, οι «πράσινες» δεν συνάντησαν ούτε μία ήττα.

Με τις Βασιλαντωνάκη, Λιάγκη και Σωτηρίου να παίζουν με ωριμότητα και πάθος, αλλά και την Καββαδία να δίνει ποιότητα στο φιλέ, το Τριφύλλι πήρε έναν σημαντικό τίτλο που δείχνει ότι το ελληνικό γυναικείο βόλλεϋ έχει έναν πρωταγωνιστή, τον Παναθηναϊκό! Όλο το μέλλον είναι μπροστά για τις νεαρές παίχτριες που αποδεικνύουν πως η επένδυση στις νεάνιδες μπορεί να φέρει μελλοντικά πολλούς τίτλους για το Τριφύλλι. Ασύλληπτος ο κόσμος του Παναθηναϊκού που έκανε Τάφο το κλειστό του Άργους!

Nα σημειωθεί ότι ο τελικός των Νεανίδων ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση, αφού άργησε να τελειώσει ο μικρός τελικός ανάμεσα στο Άργος και τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό.

Η εικόνα του τελικού:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τις Τσατσούρη, Καββαδία, Γλύκα, Βασιλαντωνάκη, Λιάγκη, Σωτηρίου και λίμπερο τη Γεωργίου. Με όπλο το πολύ καλό σερβίς από Τσατσούρη, αλλά και τις ασταμάτητες επιθέσεις από τη Βασιλαντωνάκη, ο Παναθηναϊκός πήρε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ με 9-3. Σημαντική ήταν και η συμβολή της Καββαδία στο μπλοκ στο διάστημα αυτό. Ο Αίας με μια αντεπίθεση διαρκείας, εκμεταλλευόμενος την κακή υποδοχή των «πράσινων», ψαλίδισαν τη διαφορά στο 11-9 και 12-10. Εκεί πήρε την ομάδα στις πλάτες της η Βασιλαντωνάκη που με διαρκείς επιθέσεις έκανε το 17-11 μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς του Τριφυλλιού. Η Λιάγκη με ωραία επίθεση έκανε το 19-12, η Καββαδία με νέο μπλοκ το 20-14 και το σετ δε χανόταν πλέον. Με σερβίς άουτ από τον Αίαντα, το Τριφύλλι πήρε με μεγάλη άνεση το πρώτο σετ με 25-19.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με ορισμένα λάθη από τις «πράσινες», γεγονός που έδωσε προβάδισμα με 2-4 στην ομάδα του Ευόσμου. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, περιόρισε τα λάθη του και με ωραίο πέρασμα από την Καββαδία ισοφάρισε και πέρασε μπροστά με 5-4 με άσσο από την Τσατσουρή. Η ίδια παίχτρια με νέο άσσο σημείωσε το 7-4. Η σπουδαία διαγώνιος του Τριφυλλιού, η Βασιλαντωνάκη με δύο δικούς της άσσους έδωσε προβάδισμα στην ομάδα με 10-5. Παρά τα εκατέρωθεν λάθη, η διαφορά διατηρήθηκε, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 19-14, μετά από έξυπνη επίθεση της Λιάγκη. Η τελευταία με άλλο ένα εξαιρετικό σερβίς έκανε το 22-14. Με ωραία τελειώματα από Καββαδία και Βασιλαντωνάκη σημειώθηκε το 24-15 και μετά από λάθος από τις βολλεϋμπολίστριες του Αίαντα ο Παναθηναϊκός πήρε πανηγυρικά και το δεύτερο σετ με 25-15.

Με μεγάλο όπλο το καλό σερβίς, το Τριφύλλι συνέχισε να πυροβολεί, προηγούμενο από νωρίς με 5-0, μετά από έναν άλλο άσσο από τη Γλύκα. Η Σωτηρίου με τον ίδιο τρόπο έκανε το 8-1, ενώ με μπλοκ από Λιάγκη και Τσατσούρη γράφτηκε το 9-1! Ο Αίαντας Ευόσμου βελτίωσε το σερβίς του και εκμεταλλευόμενος την αδυναμία των «πράσινων» στην υποδοχή έβγαλε καλύτερες επιθέσεις και πέτυχε άσσους, ισοφαρίζοντας σε 12-12. Mετά το τάιμ άουτ από τον Βασίλη Βλαχονικολό, ο Παναθηναϊκός ανασυντάχθηκε και με πλουραλισμό στην επίθεση έκανε το 15-12 με σερί πόντους από τις Λιάγκη, Βασιλαντωνάκη και Σωτηρίου. Η Τσατσούρη ξανά με εντυπωσιακό μπλοκ και η Σωτηρίου με πέρασμα έκαναν το 18-14. O Aίας πήρε τάιμ άουτ, αλλά το Τριφύλλι διατήρησε την κυριαρχία του και με καλή επίθεση από Βασιλαντωνάκη και τρομερό μπλοκ από τη Σωτηρίου έγραψε το 21-17. Η Λιάγκη από τα άκρα έκανε το 22-17 και η Βασιλαντωνάκη με σερί επιθέσεις και άσσο, έβαψαν τον τίτλο πράσινο, κατακτώντας και το τρίτο σετ με 25-18!

Οι «πράσινες» αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα έγιναν ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας τη μεγάλη τους επιτυχία με τον κόσμο του Τριφυλλιού που για ένα ακόμα ματς έκανε «Τάφο του Ινδού» γήπεδο όπου αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός, με τους οπαδούς να παραληρούν και να τις αποθεώνουν….

Τα σετ: 25-19, 25-15, 25-18

Σάρωσαν τις διακρίσεις οι «πράσινες»

MVP: Ανθή Βασιλαντωνάκη
Καλύτερη μπλοκέρ: Αγγελική Καββαδία
Καλύτερη Πασαδόρος: Ελεάννα Γλύκα
Καλύτερο Λίμπερο: Μαρίνα Γεωργίου

Βλαχονικολός στο PanathinaikosACTV: «Ο ΠΑΟ πρωταθλητής για άλλα δέκα χρόνια»

Βασιλαντωνάκη: «Ευτυχισμένη…»:

Η MVP, Ανθή Βασιλαντωνάκη τόνισε: «Ο Αίαντας ήταν πολύ καλή ομάδα και δεν περιμέναμε ότι θα κερδίζαμε τόσο εύκολα. Ωστόσο παίξαμε πολύ καλά και είμαι ευτυχισμένη που πανηγυρίσαμε αυτόν τον τίτλο. Είχαμε καλή ψυοχολογίας και κάναμε καλό σερβις και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι πιστεύω. Είμαι πολύ χαρούμενη που αναδείχθηκα MVP και με βοήθησε όλη η ομάδα για να τον κατακτήσω».

Σωτηρίου: «Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν»

Η «πράσινη» Μαρία Σωτηρίου μιλώντας για την κατάκτηση του τίτλου τόνισε: «Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Αυτός ήταν από την αρχή της χρονιάς ο στόχος μας και είμαι ικανοποιημένη γιατί παίξαμε σαν ομάδα και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Θεωρώ πως μας άξιζε αυτό το Κύπελλο. Και σε αυτήν μας την εμφάνιση αυτό φάνηκε περισσότερο. Θέλω να πω ένα τεράστιο μπράβο σε όλες τις συναθλήτριές μου. Και ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο μας, που ήρθε μέχρι εδώ. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν ήταν καταπληκτική και συνέβαλλαν και αυτοί στην κατάκτηση του τίτλου. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για την στήριξή τους»!

Συγχαρητήρια από τον Αχιλλέα Μακρόπουλο

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο Αχιλλέας Μακρόπουλος αμέσως μετά την αναμέτρηση και την κατάκτηση του τίλου έστειλε τα συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και τον προπονητή του Παναθηναϊκού για τη μεγάλη επιτυχία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βλαχονικολός): Βασιλαντωνάκη 19 (16/26 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Γλύκα (1/1 επ., 3 άσοι), Καββαδία 7 (5/8 επ., 2 μπλοκ), Σωτηριου 9 (6/14 επ., 2 άσοι), Τσατσουρι 7 (1/2 επ., 5 ασοι, 1 μπλοκ), Λιάγκη 9 (7/14 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Γεωργίου –λ (29% υπ. – 14% άριστες).

Αίας Ευόσμου (Γαβαλά): Ξενιτιάδου 6 (6/13 επ., 40% υπ. – 20% άριστες), Χρηστινίδου 5 (4/5 επ., 1 μπλοκ), Ιακωβίδου 6 (2/11 επ., 3 άσοι, 20% υπ. – 10% άριστες), Γλυκίδου, Τοσουνίδου 2, Χατζηευστρατιάδου 6 (3/13 επ., 1 μπλοκ), Μυρίδου –λ (45% υπ. – 30% άριστες) / Σαχανίδου –λ., Χριστοφορίδου Γρηγορίου 2, Ζλατινίτση 3

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Βόλεϊ γυναικών. Τίτλοι βόλεϊ γυναικών.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.