Το πρώτο γκολ του Ζάετς με τα «πράσινα»

Πώς ο Παναθηναϊκός του Βέλιμιρ Ζάετς και του Δημήτρη Σαραβάκου νίκησε με 3-1 τον Άρη, σαν σήμερα στις 10 Μαρτίου του 1984…

Το πρώτο γκολ του Ζάετς με τα «πράσινα»

Το καλοκαίρι του 1984 ο Παναθηναϊκός απέκτησε δύο παίχτες παγκόσμιας κλάσης. Ο Βέλιμιρ Ζάετς, αρχηγός της εθνικής Γιουγκοσλαβίας και καλύτερος λίμπερο του Κυπέλλου Εθνών κατά το 1984 ήρθε στην Αθήνα για λογαριασμού του Τριφυλλιού. Το παιχνίδι του Ζάετς ήταν αρχοντικό. Hγέτης στην άμυνα, πανέξυπνος και δυνατός.

Την ίδια χρονιά αποκτήθηκε και ο Δημήτρης Σαραβάκος από τον Πανιώνιο με σκοπό ο Παναθηναϊκός να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σαν σήμερα 10 Μαρτίου 1984, ο Ζάετς πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με το Τριφύλλι στο στήθος. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη, στην 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στην προσπάθειά του να διατηρηθεί πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι «πράσινοι» νίκησαν με 3-1. Πρωταγωνιστές ήταν τα δύο νέα αποκτήματα της ομάδας. Ο Ζάετς άνοιξε το σκορ στο 29’, ο Κάβουρας δύο λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα του Παναθηναϊκού και ο Σαραβάκος έκανε το 3-0 στο 40’. Το μόνο που κατάφερε ο Άρης ήταν να μειώσει με τον Κούη στο 72’.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τον τίτλο που τελικά τον πανηγύρισε o ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην κατέκτησε το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά, υπό τις οδηγίες, όμως, του Γιάτσεκ Γκμοχ κατάφερε και έκανε εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη, φτάνοντας για δεύτερη (τότε) φορά στην ιστορία του μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών!

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Βέλιμιρ Ζάετς. Προπονητές ποδοσφαίρου.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.