Η ξέφρενη κούρσα του Ζαχαρόπουλου στην Γκρενόμπλ

Το μικρό ελληνικό θαύμα είχε πράσινο χρώμα! Σαν σήμερα, στις 12 Μαρτίου 1972, ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος κατακτούσε το ασημένιο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γκρενόμπλ.

Η ξέφρενη κούρσα του Ζαχαρόπουλου στην Γκρενόμπλ

Η ελληνική εθνική ομάδα στίβου συγκλόνιζε με την παρουσία της στο 3ο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στις 12 Μαρτίου 1972 και ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος κατακτούσε το ασημένιο μετάλλιο στα 1500 μέτρα.

Ο νεαρός, τότε, αθλητής του Τριφυλλιού έτρεξε στο κλειστό στάδιο της Γκρενόμπλ, όπου φιλοξενήθηκε η διοργάνωση, και έγραψε μία ακόμα επιτυχία στη χρυσή βίβλο του αθλητισμού και του Παναθηναϊκού, ενάμιση χρόνο μετά το παγκόσμιο ρεκόρ του Παπανικολάου στο επί κοντώ.

Κανείς από τους 10.000 θεατές της κούρσας των 1500 μέτρων δεν έδινε πιθανότητα ιδιαίτερης διάκρισης στον νεαρό Έλληνα. Οι 300 περίπου φοιτητές της Ελληνικής παροικίας ήλπιζαν απλώς να βρεθεί στην πρώτη εξάδα, κάτι που ήταν από μόνο του επιτυχία.

Η κούρσα ξεκίνησε με τον αθλητή να βρίσκετε μέχρι τα πρώτα 500 μέτρα στην τρίτη θέση. Μετά τα 1000 μέτρα έτρεχε μεταξύ 3ης και 6ης θέσης. Στη συνεχεία έφτασε να βρίσκεται ακόμα και στην τελευταία θέση. Οι ζωηρές επευφημίες των Ελλήνων στα τελευταία 300 μέτρα έδωσαν δύναμη στον Ζαχαρόπουλο, ο οποίος άρχισε μια τρελή κούρσα. Ξεπερνώντας έναν έναν τους αντίπαλους του πίεσε μέχρι τα τελευταία μέτρα τον νικητή Γάλλο Μπεσέρ, δεν κατάφερε να τον προσπεράσει και κατέκτησε τελικά το ασημένιο μετάλλιο.

Οι δηλώσεις του Σπήλιου Ζαχαρόπουλου, μετά την επιτυχία:

Οι δηλώσεις του Σπήλιου Ζαχαρόπουλου
Τερμάτισε στη δεύτερη θέση με χρόνο 3.46.08 ξεπερνώντας αθλητές όπως ο Δυτικογερμανός Μάυ και ο Πολωνός Πράζεκ, φαβορί και οι δύο για τα μετάλλια.

ACHAEAN GENERATION

Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος σημαιοφόρος σε παρέλαση του Παναθηναϊκού

Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος σημαιοφόρος σε παρέλαση του Παναθηναϊκού

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αθλητές Στίβου. Σπήλιος Ζαχαρόπουλος.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.