Το τελευταίο κύπελλο των γυναικών

Πριν τρία χρόνια ακριβώς, 14 Μαρτίου 2010, οι γυναικάρες του βόλλεϋ κατακτούσαν το πέμπτο κύπελλο στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Το τελευταίο κύπελλο των γυναικών

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το τελευταίο του κύπελλο στο βόλλευ γυναικών, όντας ο μεγάλος θριαμβευτής του final-4 που διεξήχθη στο Ρέθυμνο, σαν σήμερα στις 14 Μαρτίου 2010.

Το Τριφύλλι κέρδισε με χαρακτηριστική ευκολία τον «αιώνιο αντίπαλο» Ολυμπιακό στον τελικό με 3-1 σετ και προσέθεσε το 5ο κύπελλο του τμήματος στην τροπαιοθήκη του.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το πρώτο σετ με 22-25, αλλά έχασε με 25-19 το δεύτερο, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Οι κοπέλες του Ολυμπιακού πίστεψαν για λίγο το «θαύμα», κάτι που αφύπνισε τις «πράσινες» και τις έκαναν να… καθαρίσουν εύκολα στη συνέχεια.

Με κορυφαίες τις Ντουμιτρέσκου και Μόλναρ στην επίθεση και στην υποδοχή την εκπληκτική Μυλωνά, ο Παναθηναϊκός ανέκτησε ξανά το προβάδισμα, κατακτώντας το τρίτο σετ με 15-25. Τα μάτια των «πράσινων» γυάλιζαν, ο μοναδικός κόσμος του Τριφυλλιού έδινε ρεσιτάλ στην κερκίδα και τα πάντα έδειχναν πως η κούπα θα καταλήψει στη φυσική της θέση. Στην αγκαλιά των γυναικών του Παναθηναϊκού.

Πράγματι, η ομάδα του Τάκη Φλώρου, έχοντας σε μεγάλη μέρα και τις Τζανακάκη και Τομάσεβιτς, κατέκτησε το τέταρτο και τελευταίο σετ με 21-25.

Άξια αναφοράς είναι και η «τρελή» παρουσία εκατοντάδων οπαδών του Παναθηναϊκού που τραγουδούσαν ασταμάτητα και πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου.

Τα σετ: 22-25, 25-19, 15-25, 21-25.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τ. Φλώρος): Κουτουξίδου 4π. (1/1 επ., 1 μπλοκ, 2 άσοι), Ντουμιτρέσκου 20 (17/31επ., 1 άσος, 2 μπλοκ), Μόλναρ 19 (17/31 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Τομάσεβιτς 9 (8/31επ., 1 μπλοκ), Τζανακάκη 12 (10/12 επ., 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 7 (4/9 επ., 3 μπλ), Μυλωνά (λ- 76%) / Παπαγεωργίου 2 (1/4 επ., 1 άσος), Σαπαρέφσκα, Χατζηνίκου, Χριστοδούλου.

Τα πανηγύρια που ακολούθησαν είχαν… κρητικό άρωμα! Δείτε το παρακάτω βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=UfppCtwiDGU

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες βόλεϊ. Κύπελλο βόλεϊ γυναικών.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.