Η «κανονιά» του Παπαεμμανουήλ σε μία… δραματική νίκη

Ο αντίπαλος τερματοφύλακας και οι συμπαίκτες του κοιτούν αποσβολωμένοι την μπάλα να καταλήγει στην πάνω πλευρά των διχτύων, έπειτα από βολίδα του Ανδρέα Παπαεμμανουήλ. Δόξα Δράμας – Παναθηναϊκός 0-1, σαν σήμερα στις 19 Μαρτίου του 1961…

Η «κανονιά» του Παπαεμμανουήλ σε μία... δραματική νίκη

Ο αγώνας Πρωταθλήματος απέναντι στη Δόξα Δράμας το 1961 μόνο εύκολος δεν ήταν για τον τότε πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Οι «Πράσινοι» του Χάρι Γκέιμ πήραν τη νίκη με 1-0 χάρις σε γκολ – φωτοβολίδα του Ανδρέα Παπαεμανουήλ. Δεν είναι τυχαίο το παρατσούκλι «παπα-κανόνης» με το οποίο τον φώναζαν φίλοι και αντίπαλοι, για το εξαιρετικά δυνατό σουτ που διέθετε.

Η «Αθλητική Ηχώ» που κάλυψε την αναμέτρηση έχοντας απεσταλμένο στη Δράμα τον Γιάννη Διακογιάννη, δημοσίευσε την εξαιρετική φωτογραφία του νικητήριου γκολ.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε εύκολα το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς, παρά την αμφισβήτηση που δέχτηκε η ομάδα στις αρχές της σεζόν από τους φιλάθλους.

Πρωταγωνιστές της περιόδου ήταν ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ που πέτυχε 20 γκολ, ο Μίμης Μπενάρδος (17 γκολ), Βαγγέλης Πανάκης (10 γκολ) και φυσικά ο «στρατηγός» Μίμης Δομάζος που τους τροφοδοτούσε με τις εξαιρετικές πάσες του και που σκόραρε 8 φορές.

Στην αμυντική γραμμή δέσποζε με την ηγετική παρουσία του ο Κώστας Λινοξυλάκης, καθώς και οι Γιώργος Ανδρέου και Νίκος Τζουνάκης. Ως «αποκάλυψη» της χρονιάς χαρακτηρίστηκε ο νεοαποκτηθείς Ζαχαρίας Πιτυχούτης, ο οποίος ήρθε από την Ηλυσιακό με μεσολάβηση του Ανδρέα Βγενόπουλου, του «παππού», και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες ποδοσφαίρου.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.