Το «νέο Γουέμπλεϊ» το… έκλεψε ο Κάιζερ!

Λίβερπουλ – Παναθηναϊκός 4-0. Το τελικό σκορ δείχνει μία εύκολη επικράτηση… Ήταν όμως έτσι τα πράγματα; Το GreenZone θυμάται…

To 1984 η Λίβερπουλ είχε καλύτερο match program, απ' ότι έχει οποιαδήποτε ελληνική ομάδα 30 χρόνια μετά...

To 1984 η Λίβερπουλ είχε καλύτερο match program, απ’ ότι έχει οποιαδήποτε ελληνική ομάδα 30 χρόνια μετά…

«Σα να μη μας έφτανε ο πόλεμος του Γκλάντβιλ, ο διαιτητής Κάιζερ ακύρωσε κανονικό γκολ, δεν μας έδωσε δυο πέναλτι και χάσαμε σαν πρόβατο που πήγαν να το σφάξουν». Ο Γιάτσεκ Γκμοχ δίνει σε μία πρόταση την ακριβή εικόνα του ημιτελικού ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Λίβερπουλ το 1986, ο οποίος διεξήχθη σαν σήμερα, στις 10 Απριλίου 1985.

To GreenΖone θυμάται…

Η παρουσία σε ημιτελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών δεν είναι μικρή υπόθεση. Πόσο μάλιστα όταν το καταφέρνεις για δεύτερη φορά στην ιστορία σου (και όχι τελευταία). Για τον Παναθηναϊκό, όμως, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Οι «πράσινοι» δεν ήθελαν να αρκεστούν στην επιτυχία των «καλύτερων 4 της Ευρώπης». Ήθελαν να «παλέψουν» για το εισιτήριο του τελικού και –γιατί όχι- για την κατάκτηση της κούπας.

Εμπόδιο στον μεγάλο τους στόχο στάθηκε η ομολογουμένως εξαιρετική Λίβερπουλ του ηγέτη Ίαν Ρας, αλλά και ο απαράδεκτος Ολλανδός διαιτητής Κάιζερ, που έσπρωξε με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο τους «κόκκινους» στο πλασματικό 4-0.

Ο Τζο Φάγκαν κατέβασε τους Γκρόμπελαρ, Νιλ, Μπέγκλιν, Λόρενσον, Χάνσεν, Λι, Νταλγκλίς, Γουίλαν, Ρας, Μακ Ντόναλντ και Γουόρκ. Οι εκλεκτοί του Γιάτσεκ Γκμοχ ήταν οι Λαφτσής, Γεροθόδωρος, Καρούλιας, Κυράστας, Ζάετς, Δοντάς, Σαραβάκος, Αντωνίου (54’ Λιβαθηνός), Μαυρίδης, Ρότσα και Θ. Δημόπουλος (78’ Κάβουρας).

Στο 12’ ο Παναθηναϊκός πήγε να βάλει «μπουρλότο» στο Άνφιλντ όταν σκόραρε με πανέμορφο σουτ του Χουάν Ρότσα. Η μπάλα έσκισε τα δίχτυα του Γκρόμπελαρ, όμως ο Κάιζερ ακύρωσε το γκολ. Εμπνεύστηκε οφσάιντ του Θανάση Δημόπουλου, τη στιγμή που ο παίχτης ούτε τη φάση επηρέαζε, αλλά και καλυπτόταν.

Το σκορ είναι πλασματικό
Το 1-0 έγραψε ο Γουόρκ στο 35΄. Ο Μακ Ντόναλτ σούταρε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο παίχτης της Λίβερπουλ δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στο πλεχτό.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ιαν Ρας πέτυχε δύο τέρματα μέσα σε ένα λεπτό. Οι παίχτες του Γκμοχ θέλησαν να αντεπιτεθούν και να διεκδικήσουν από το ματς ό,τι περισσότερο μπορούσαν. Στο 70’ ο Σαραβάκος εξαπέλυσε βολίδα που απέκρουσε δύσκολα ο Γκρόμπελαρ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ρότσα σημάδεψε το δοκάρι.

Στο 80’ ο Κάιζερ έκλεισε τα μάτια σε καταφανέστατη ανατροπή του «Μητσάρα» μέσα στην περιοχή. Το τελικό 4-0 ήρθε πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Σκόρερ ο Μπέγκλιν.

Δείτε το γκολ του Ρότσα που ακυρώθηκε και τα τέσσερα τέρματα της Λίβερπουλ:

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες ποδοσφαίρου.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.