Όταν το Βελιγράδι έγινε… Ομόνοια!

Η μεγαλύτερη -μέχρι τότε- εκδρομή οπαδών είχε πράσινο χρώμα! Πάντα πρωτοπόρος ο Παναθηναϊκός, και σε οπαδικό επίπεδο, είδε 30.000 φιλάθλους του να ταξιδεύουν στο Βελιγράδι, σαν σήμερα, 12/4 1971!

Όταν το Βελιγράδι έγινε... Ομόνοια!

Δύο χιλιάδες πεντακόσια αυτοκίνητα! Ποτέ άλλοτε μέχρι εκείνη τη μέρα δεν είχαν ταξιδέψει τόσοι οπαδοί για ποδοσφαιρικό αγώνα. Σαν σήμερα, στις 12 Απριλίου 1971 ο κόσμος του Παναθηναϊκού συντρόφευε την ποδοσφαιρική ομάδα στο Βελιγράδι για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι πράσινοι οπαδοί ταξίδεψαν στο Βελιγράδι
Συνολικά περισσότεροι από 30.000 Έλληνες βρέθηκαν στη Γιουγκοσλαβία. Δεν είχε ξαναγίνει ποτέ τέτοια μάζωξη φιλάθλων στο εξωτερικό.

Εκεί συνάντησαν ατμόσφαιρα πολεμική. Οι άνθρωποι του Αστέρα δεν έβλεπαν με καθόλου καλό μάτι τον Παναθηναϊκό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως έκλεισαν τις πόρτες του γηπέδου στους παίχτες του Πούσκας, όταν θέλησαν να προπονηθούν, όπως είχε συμφωνηθεί.

Τα εικοσιτετράωρα πριν την κρίσιμη αναμέτρηση, ποδοσφαιριστές και οπαδοί ήταν μία γροθιά. Οι «ήρωες» του Τριφυλλιού πήραν δυνάμεις όταν αντίκρισαν πούλμαν γεμάτα τριφύλλια και σημαίες. Είχαν μόλις φτάσει από την Ξάνθη.«Ήρθαμε για τον Παναθηναϊκό και για τον Αντωνιάδη» έλεγαν οι «πράσινοι» φίλαθλοι.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσαν να γιορτάσουν μία μεγάλη νίκη του Τριφυλλιού. Έκαναν υπομονή μερικές μέρες όταν και πανηγύρισαν την πρόκριση σε μία από τις πιο ιστορικές ανατροπές για ελληνική ομάδα όλων των εποχών.

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες ποδοσφαίρου.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.