Το μπαράζ με τον Άρη και το πρωτάθλημα του ’84

Πώς ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τελευταίο του τίτλο στο μπάσκετ για τη δεκαετία του ’80…

Το μπαράζ με τον Άρη και το πρωτάθλημα του '84

Ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα της ιστορίας της κατακτούσε τέτοιες μέρες το 1984 η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού.

«Πρωταθλητής με το σπαθί του» γράφει η «Αθλητική Ηχώ», σαν σήμερα στις 25 Απριλίου 1984, την επομένη του καθοριστικού μπαράζ με τον Άρη.

Στις 14 Απριλίου ολοκληρώνεται η τελευταία αγωνιστική με τους «πράσινους» να επικρατούν εύκολα του Ηρακλή και να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με τον Άρη.

Οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους σε αγώνα μπαράζ, στο ουδέτερο γήπεδο της Κέρκυρας. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 80-76 και σήκωσε το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Καλύτεροι των πρωταθλητών οι Κάππος, Ανδρίτσος, Στεργάκος. Ο Κορωναίος «βασάνισε» τον Γκάλη και τους υπόλοιπους παίκτες του Άρη, με πολύ δυνατές άμυνες.

Αυτό ήταν και το τελευταίο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού κατά τη δεκαετία του ’80 (είχε κατακτήσει τον τίτλο και τις σεζόν 1979-80, 1980-81, 1981-82) και ακολούθησαν οι επτά συνεχόμενοι τίτλοι του Άρη.

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες μπάσκετ. Τίτλοι μπάσκετ ανδρών.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.