«Μανωλάκη ε-ε…»

Το χρυσό γκολ του Ολισαντέμπε στο 94′ στην Τούμπα που κράτησε τον Παναθηναϊκό σε τροχιά τίτλου, σαν σήμερα 25/4 2004…

«Μανωλάκη ε-ε...»

Ένα σουτ, ένα γκολ, ένα πρωτάθλημα! Το παιχνίδι είναι στο 1-1. Στην Τούμπα πανηγυρίζουν που… κόβουν τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό και τον «χαρίζουν» στον ΟΣΦΠ. Βρισκόμαστε στο 94’, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ολισαντέμπε δέχεται πάσα του Σαπάνη, πετάγεται σαν σίφουνας στην περιοχή του ΠΑΟΚ και εκτελεί με βολίδα τον Τοχούρογλου. Έκρηξη συναισθημάτων!

Σαν σήμερα, στις 25 Απριλίου 2004, ο Παναθηναϊκός κατάφερε και δραπέτευσε από την καυτή Τούμπα, νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-1 και έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ είχε ανοίξει από νωρίς το σκορ, με γκολ του Χάγκαν στο 8’. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έφερε τον αγώνα στα ίσα και από εκείνη τη στιγμή μέχρι και την λήξη οι καρδιές των φιλάθλων έσπασαν.

Έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό για να έρθει η «λύτρωση». Ο Ρενέ Χένρικσεν θα γεμίσει. Την μπάλα θα δεχτεί ο Μίλτος Σαπάνης. Αυτός θα πασάρει προς τον Παπαδόπουλο, ο οποίος θα του επιστρέψει το τόπι με όμορφη ψιλοκρεμαστή μπαλιά. Ο Σαπάνης, χωρίς η μπάλα να σκάσει στο έδαφος, θα «σερβίρει» προς τον Ολισαντέμπε. Ο «Μανωλάκης» θα ορμήσει με δύναμη προς την περιοχή του ΠΑΟΚ. Θα ξεπεράσει το Λεωνίδα Βόκολο και με διαγώνιο κεραυνό θα σκίσει τα δίχτυα του Τοχούρογλου. Όλος ο πάγκος του Τριφυλλιού, ασυγκράτητος, μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο και αγκαλιάζει τον χρυσό σκόρερ.

Ο Ολισαντέμπε λύτρωσε τον Παναθηναϊκά άλλες δύο φορές μετά από το παιχνίδι στην Τούμπα. Πρώτα στον Κορυδαλλό και τέλος στον Πύργο «καθάρισε» για τους «πράσινους» και τους χάρισε ένα μαγικό πρωτάθλημα.

Δείτε το γκολ του Ολισαντέμπε:

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες ποδοσφαίρου.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.