Ένα ονειρεμένο νταμπλ!

Σαν σήμερα, 28 Μαΐου του 1986, ο Παναθηναϊκός έκλεινε ιδανικά τη σεζόν, με «τεσσάρα» στον Ολυμπιακό στον τελικό Κυπέλλου.

Ένα ονειρεμένο νταμπλ!

Η ομαδάρα του Πιετρ Πάκερτ των 18 διεθνών, είχε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος με σχετική ευκολία και σαν σήμερα, 28 Μαΐου 1986 ήρθε η ώρα για να διπλασιάσει τους τίτλους της και να φτάσει στο τέταρτο νταμπλ της ιστορίας της.

Με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δυνάμεων και τεχνικής, και έχοντας σε τεράστια κέφια τον Δημήτρη Σαραβάκο επιβλήθηκε με 4-0.

Το σκορ άνοιξε στο 24΄ ο Βαγγέλης Βλάχος. Στο δεύτερο ημίχρονο ακολούθησαν άλλα τρία γκολ από τους Χρήστο Δημόπουλο στο 52΄ και Δημήτρη Σαραβάκο στο 57΄ και στο 72΄.

Τον αγώνα παρακολούθησαν 72.948 θεατές. Οι 37.041.200 δραχμές που εισπράχθηκαν από τα εισιτήρια αποτελούσε ποσό-ρεκόρ για αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Από αυτά τα χρήματα ένα μεγάλο μέρος δόθηκε ως δωρεά στη Unicef (7.194.800 δραχμές). Να σημειώσουμε ακόμα πως για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ προβλήθηκαν διαφημίσεις από τους ηλεκτρονικούς πίνακες.

Το κύπελλο παρέδωσε στον Γιάννη Κυράστα η Μελίνα Μερκούρη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μήνου – Ταράσης, Πατσιαβούρας, Μαυρίδης, Κυράστας, Ζάετς, Βλάχος, Γεροθόδωρος (62′ Ρότσα), Σαραβάκος, Mπατσινίλας, Χρήστος ∆ηµόπουλος (84′ Αντωνίου)

Απολαύστε τα «πράσινα» γκολ, τα ξέφρενα πανηγύρια μετά τη λήξη του ντέρμπι, την απονομή και το γύρο του θριάμβου στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Αγώνες ποδοσφαίρου.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.