Οπλομαχία 1971: Πρωτάθλημα στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός στην οπλομαχία (ξιφασκία), τον Ιούνιο του 1971. Η διοργάνωση διεξήχθη σε αίθουσα του Σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης».

Η φωτογραφία δεξιά είναι από τη σελίδα της «πράσινης» ξιφασκίας στο Facebook

Η φωτογραφία δεξιά είναι από τη σελίδα της «πράσινης» ξιφασκίας στο Facebook

Όσο η φίλαθλη Ελλάδα γιόρταζε το Έπος του Γουέμπλεϊ το 1971, δηλαδή τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, οι οπλομάχοι του Τριφυλλιού είχαν αφήσει προς στιγμήν στην άκρη τα συναισθήματα οπαδικής ηδονής και αφοσιώνονταν στον μεγάλο τους στόχο, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Το GreenZone σκαλίζει την «πράσινη» Ιστορία σε όλα τα σπορ:

Οι «πράσινοι» οπλομάχοι, στις 5 Ιουνίου 1971 κατακτούσαν την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία. Μία επιτυχία (από τις πάρα πολλές – σχεδόν… ρουτίνα την εποχή εκείνη) που όμως είχε ξεχωριστή σημασία, αφού πραγματοποιήθηκε μέσα στο «άνδρο» που «αιώνιου» αντιπάλου τους.

Το πρωτάθλημα διεξήχθη στην αίθουσα οπλομαχίας του Σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» και τα «πράσινα ξίφη» ήταν σαρωτικά. Οι ξιφομάχοι του Παναθηναϊκού δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς τους από τους διεκδικητές του τίτλου και τερμάτισαν πρώτοι στη γενική βαθμολογία με 95 βαθμούς. Ο δεύτερος Πανελλήνιος συγκέντρωσε 40 βαθμούς και ο τρίτος Εθνικός Γ.Σ. 26.

Αυτό ήταν το ένατο συνεχόμενο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού και ακολούθησαν ακόμα πέντε σερί τίτλοι!

Πηγή: greenzone.gr

Ετικέτες: Οπλομαχία.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.