Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε τη δική του ορθή τελική λύση

                           ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιάννης Ανδριανός,ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράςκαι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

 

Σε τοποθέτηση του Γιώργου Λιβέρη

 

Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ, μπορεί στην τωρινή της σύνθεση να έχει πολλά κενά, απουσίες και εχθρική θέση από ολίγους, αλλά για πρώτη φορά έχει κοντά της τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

 

                  Ο κ. Σαμαράς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για λίγο με τους διεθνείς.

 

Συνήθως οι Κυβερνητικοί Παράγοντες συναντούν τους Έλληνες Αθλητές στα αεροδρόμια μετά από νίκες τους στο εξωτερικό. Σπάνια τους ξεπροβοδίζουν, μόνο κατά την αναχώρησή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτή τη φορά ο Αντώνης Σαμαράς πήγε και τους συνάντησε στην προπόνηση πριν αναχωρήσουν για τουρνουά προετοιμασίας στη γαλλική πόλη Πω.

Η ενέργεια προσφέρει τη δυνατότητα πολλών ερμηνειών, ενώ θέτει και κάποια ερωτηματικά, την απάντηση στην οποία μόνο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μπορεί να δώσει.

Η πρώτη απλή ερμηνεία είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς γνώστης της πολεμικής που αντιμετωπίζει η Εθνική Ομάδα, θέλησε να λειτουργήσει πυροσβεστικά.

Άλλη ερμηνεία ακόμη αγαθότερη είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς βιάστηκε να μεταφέρει τις ευχές της Κυβέρνησης, μήπως και αυτό ξεχαστεί όταν η Εθνική Μπάσκετ θα αναχωρεί για το Παγκόσμιο στην Ισπανία.

Ταυτόχρονα τίθενται και ερωτήματα, τα κυριότερα των οποίων είναι τα εξής:

Γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς την ουσία και τα βαθύτερα αίτια της πολεμικής που αντιμετωπίζει η Εθνική Ομάδα;

Γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς ότι η Εθνική μας Ομάδα έχει κατορθώσει αυτή τη συμμετοχή μας με μια ύστερη προσπάθεια, γιατί θα ήταν ντροπή η απουσία μας από το Παγκόσμιο Κύπελλο;

Γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς ότι αντί να ευχαριστήσουμε τον άγνωστο Χορηγό (που επιθυμεί να παραμένει άγνωστος) της Εθνικής μας, κάποιοι λοιδορούν αυτόν, την ενέργειά του και τους αποδέκτες της προσφοράς του;

Βεβαίως για όλα τα παραπάνω καθένας μπορεί να δώσει τις δικές του απαντήσεις και να κάνει διάφορους συνδυασμούς σκέψεων. Όμως η αλήθεια είναι μια.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, με τις καλώς γνωστές του συλλογικές προτιμήσεις, εισάκουσε τις εισηγήσεις του επιτελείου του και οργανωμένα (όχι τυχαία) επισκέφθηκε στη προπόνησή τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας, ανταλλάσσοντας δώρα και ευχές. Αυτό έγινε παρουσία των προπονητών (φυσικά) αλλά και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Βασιλακόπουλου, του οποίου επίσης είναι καλώς γνωστή η πολιτική τοποθέτηση.

Ηθικόν δίδαγμα.

Στον Αθλητισμό και στην Εθνική Ομάδα δεν υπάρχουν συλλογικές οπαδικές τοποθετήσεις, ούτε πολιτικά μικροσυμφέροντα. Μόνο  η αγάπη για την Πατρίδα μας.

Το μήνυμα ελήφθη και πολλά ευχαριστούμε όπως λένε και οι Κύπριοι αδελφοί μας.

Ετικέτες: Αντώνης Σαμαράς. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ Ο Γ.ΛΙΒΕΡΗΣ. Εθνική Ομάδα Μπάσκετ. Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ. Πρωθυπουργός.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home5/topwebuc/extradoms/palaimaxoipao/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399