Τα προβλήματα του γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

21 Σεπτεμβρίου 2014 - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

LEOFOROS
Σχολιάζει
ο Γιώργος Λιβέρης
Στην πρωινή – πολιτική εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της Τρίτης 16 Σεπτεμβρίου 2014 και στην 6η σελίδα και κάτω από την «ρουμπρίκα» ΣΥΝΤΟΜΑ δημοσιεύεται μια μικρή είδηση, που είχε τον τίτλο «Παράτυπο το κονδύλι».
Η είδηση όπως ακριβώς έχει:
Σταματούν τα σχέδια για αναβάθμιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, καθώς το 6ο θερινό τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ότι το κονδύλι των 7 εκατ. Ευρώ που είχε χορηγηθεί από τον τέως περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό είναι παράτυπο. Ειδικότερα, το 6ο θερινό τμήμα, που διενήργησε προέλεγχο στη σύμβαση, έκρινε ότι η επίμαχη επιχορήγηση αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον και παράλληλα παραβιάζει και την αρχή της οικονομικότητας, δεδομένου ότι σε πέντε χρόνια έχει προγραμματιστεί να γίνει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Η απόφαση πάντως δύναται να προσβληθεί εκ νέου ενώπιον τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Το γεγονός ότι η είδηση δεν φιλοξενήθηκε στην αθλητική προτελευταία σελίδα και παρουσιάσθηκε άνευ σχολιασμού σημαίνει ότι προήλθε από το δικαστικό ρεπορτάζ (και όχι το αθλητικό) και «βγήκε» αργά το βράδυ. Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό.
Η γραμμή την οποία ακολουθεί η ηγεσία του Παναθηναϊκού είναι η παραμονή στη Λεωφόρο. Αυτό το κάνει για διάφορους σοβαρούς λόγους, ο κυριότερος των οποίων είναι η ευρεία πολεμική την οποία αντιμετωπίζει να αποκτήσει άλλο σύγχρονο γήπεδο. Ακόμη και οι Κορμοράνοι επιστρατεύθηκαν – ως κάτοικοι του Βοτανικού – ενώ είναι γνωστό ότι τα πουλιά αυτά τρέφονται μόνο με ψάρια.
Η αρνητική θέση πολιτικών ομάδων αλλά και η αδιαφορία της Πολιτείας εντυπωσιάζει όταν αυτή η ίδια η Πολιτεία παραχώρησε Κεντρικό Στάδιο (με στίβο) ιδιοκτησίας ΝΠΔΔ (δηλαδή του κράτους) για να γίνει γήπεδο (χωρίς στίβο) για 50 χρόνια και με δικαίωμα παραχώρησης.
Επίσης και η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αρχίζει να αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα με τον Παναθηναϊκό, στην προσπάθεια να αποκτήσει γήπεδο στον ιδιόκτητο χώρο της εδώ και 80 περίπου χρόνια.
Αλλά το γήπεδο της Λεωφόρου αποτελεί επίσημα, νόμιμα και απόλυτα χρησιμοποιούμενο χώρο για ακόμη περισσότερα χρόνια που όμως οι καλοθελητές προσπαθούν με διάφορους τρόπους να αποδυναμώσουν ή και να εξαφανίσουν τα αναφαίρετα αποκτηθέντα δικαιώματα. Το τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ελληνική νεολαία και την ελληνική κοινωνία, δεν τους απασχολεί, αρκεί να επιτύχουν τους μικρής πνοής σκοπούς τους.
Όμως εντός της οικογένειας του Παναθηναϊκού υπάρχει ένα βαθύτερο πρόβλημα.
Οι χειρισμοί της σημερινής διοικητικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού είναι σωστοί ή έχουν λάθος κατεύθυνση;
Γνωρίζουν οι σημερινοί κρατούντες την τύχη του Συλλόγου τις ευθύνες τους;
Κινούνται με εμπεδωμένη άποψη για το καλό και το μέλλον του Συλλόγου ή παρασύρονται σε κινήσεις που θα δημιουργήσουν στον Παναθηναϊκό δυσεπανόρθωτη ηθική, αθλητική και υλική βλάβη;

Η πολιτική την οποία πρέπει να ακολουθούν οι σημερινές διοικήσεις του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμη και κοντόφθαλμη. Ακόμη δεν είναι δυνατόν να μην ατενίζει με την ίδια αγάπη και σεβασμό όλα τα τμήματα του Συλλόγου. Πρέπει να είναι μια πολιτική με προοπτικές, ίδια με αυτή των δημιουργών της Λεωφόρου. Ακόμη να αγκαλιάζει όλα τα Αθλήματα, τα 18 στα οποία ο Σύλλογος ήταν πρωταθλητής, αυτά που πρωταγωνιστούν αλλά και όσα έχουν περιέλθει σε κατάθλιψη ή ύπνωση, εξ αιτίας λαθών των προηγουμένων διοικήσεων.

Ετικέτες: ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ Ο Γ.ΛΙΒΕΡΗΣ.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των Αθλημάτων σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία newsletter. Μέσω αυτής θα λαμβάνετε στο email σας ενημέρωση για τα τελευταία ιστορικά αθλητικά άρθρα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.